Connect with us

Zanimljivosti

Vežbe tokom radnog vremena pomoći će vam da budete uspešniji

Pixabay

Koliko puta ste čuli ili pročitali da je značajno i produktivno da dan započnete vežbanjem? Ipak, realnost je za većinu takva da nemaju mnogo vremena ujutru, posebno ako rade od sedam ili osam sati, ili imaju obaveze oko dece.

Idealno je ako imate teretanu/fitnes studio na poslu ili u blizini radnog mesta, tako da možete da se nekako organizujete i ugodite svom telu i umu makar do 30 minuta dnevno.

Zašto je vežbanje tokom radnog dana najbolji potez?

Dakle, ako ste sreće da poslovna zgrada u kojoj radite ima teretanu koju možete da koristite, iskoristite je na pauzi za ručak ili rano ujutru, pre posla. Ponekad je dovoljno da dnevno vežbanje traje svega 15 minuta.

S druge strane, ako još uvek radite od kuće, nekoliko bicepsa ili čučnjeva/trbušnjaka u pauzi između sastanaka na Zoom-u, mogu biti dobitna kombinacija za produktivnost.

WSJ piše da vežbanje usred radnog dana, u teoriji ali i u praksi, ima savršenog smisla, posebno ako ste angažovani tokom maltene celog dana. Ukoliko radite od osam ili devet sati, negde oko podneva je pravo vreme da provežbate i vratite motivaciju i energiju na željeni nivo.

Probajte da jedan „izlazak“ na kafu sa kolegama dok traje pauza iskoristite upravo za fitnes.

Džesika Viberts (45), osnivač i direktor neprofitne kompanije Full Potential Ventures, kaže da je pauziranje radi vežbanja čini boljim vođom, jer joj um „ostaje svež“. Doduše, u prednosti je, jer radi od kuće, pa ne mora da razmišlja o tuširanju i presvlačenju nakon vežbanja – na poslu.

Takođe, bitan savet je da ne proveravate svoj telefon dok vežbate. Izdvojite tih 15 do 45 minuta u toku dana samo za relaksaciju uma i tela, a onda nastavite sa obavezama, inače će željeni efekat izostati.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Ovaj hotel nazivaju „najopasnijim na svetu“

Pixabay

Kada razmišljate o hotelu uz more, verovatno zamišljate sunčane plaže, palme, zlatni pesak, bazen i ležaljke. Međutim, hotel Frying Pan koji neretko karakterišu kao „najopasniji na svetu“ nema ništa od toga.

Verovatno ne zamišljate ogromnu metalnu konstrukciju kilometrima od obale okruženu morskim psima i uzburkanim okeanom. Ako rezervišete sobu u hotelu Frying Pan, to je upravo ono što ćete dobiti.

Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi udaljen oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline. Izdiže se na 41 metar visine, a okačen je na četiri ogromna stuba koji su međusobno spojeni metalnim podupiračima.

Koja je zapravo svrha ove strukture postavljene usred okeana?

Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine da zaštiti brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribare, ali je istovremeno i mesto gde je zabeleženo 130 brodoloma u 14 godina.

Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao biti usred okeana, zbog čega više liči na naftnu platformu. Napredniji GPS je kasnije uzrokovao da više ne postoji potreba za prvobitnu namenu.

Nakon toga se toranj koristio kao platforma za posmatranje i proučavanje riba. 2010. godine platformu je kupio Ričard Nil iz Oklahome, koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno mesto za boravak ljudi.

Može se sa sigurnošću reći da ovo nije luksuzno iskustvo sa pet zvezdica, ali svakako može ponuditi pravu avanturu ako ste ljubitelj aktivnijeg odmora. Na platformi se nalazi heliodrom ili se možete podići na vrh iz čamca.

Takođe vas može spustiti natrag u vodu radi ronjenja na zaštićenom grebenu koji se nalazi ispod njega. Unutrašnji smeštaj nije luksuzan, ali ono što možete očekivati ​​je spektakularan pogled na more i neverovatne izlaske sunca.

Toranj sada ima osam spavaćih soba – pet spavaćih soba sa odvojenim krevetima i tri spavaće sobe sa bračnim krevetom.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu