Connect with us

Zanimljivosti

Vežbe tokom radnog vremena pomoći će vam da budete uspešniji

Pixabay

Koliko puta ste čuli ili pročitali da je značajno i produktivno da dan započnete vežbanjem? Ipak, realnost je za većinu takva da nemaju mnogo vremena ujutru, posebno ako rade od sedam ili osam sati, ili imaju obaveze oko dece.

Idealno je ako imate teretanu/fitnes studio na poslu ili u blizini radnog mesta, tako da možete da se nekako organizujete i ugodite svom telu i umu makar do 30 minuta dnevno.

Zašto je vežbanje tokom radnog dana najbolji potez?

Dakle, ako ste sreće da poslovna zgrada u kojoj radite ima teretanu koju možete da koristite, iskoristite je na pauzi za ručak ili rano ujutru, pre posla. Ponekad je dovoljno da dnevno vežbanje traje svega 15 minuta.

S druge strane, ako još uvek radite od kuće, nekoliko bicepsa ili čučnjeva/trbušnjaka u pauzi između sastanaka na Zoom-u, mogu biti dobitna kombinacija za produktivnost.

WSJ piše da vežbanje usred radnog dana, u teoriji ali i u praksi, ima savršenog smisla, posebno ako ste angažovani tokom maltene celog dana. Ukoliko radite od osam ili devet sati, negde oko podneva je pravo vreme da provežbate i vratite motivaciju i energiju na željeni nivo.

Probajte da jedan „izlazak“ na kafu sa kolegama dok traje pauza iskoristite upravo za fitnes.

Džesika Viberts (45), osnivač i direktor neprofitne kompanije Full Potential Ventures, kaže da je pauziranje radi vežbanja čini boljim vođom, jer joj um „ostaje svež“. Doduše, u prednosti je, jer radi od kuće, pa ne mora da razmišlja o tuširanju i presvlačenju nakon vežbanja – na poslu.

Takođe, bitan savet je da ne proveravate svoj telefon dok vežbate. Izdvojite tih 15 do 45 minuta u toku dana samo za relaksaciju uma i tela, a onda nastavite sa obavezama, inače će željeni efekat izostati.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Olupina „Titanika“ vidljiva kao na dlanu – Najveći projekat skeniranja potonulog broda u istoriji (VIDEO)

Pixabay

Potonuće luksuznog kruzera „Titanik“ 1912. godine već duže od stotinu godina fascinira javnost, a istoričari sada veruju da bi zahvaljujući novom projektu mogli da dobiju mnogo odgovora na nerazjašnjena pitanja o tragediji u kojoj je poginulo 1.500 ljudi.

Tim istraživača kompanije Magelan specijalizovane za ispitivanje nepristupačnih podvodnih terena, uz pomoć snimatelja Atlantic produkcije, koristio je tehniku mapiranja dubokog mora, kako bi napravili „digitalnog blizanca“ olupine „Titanika“.

Sprovodeći „najveći podvodni projekat skeniranja“ naučnici su uspeli da otkriju brojne detalje o tome šta se dogodilo sudbonosne noći 14. aprila 1912, stoji u njihovom saopštenju.

Skeniranje olupine sprovedeno je prošlog leta, a strogi protokoli sprečavali su članove tima da na bilo koji način dodiruju i remete ostatke broda, koji su, prema njihovim rečima, tretirani sa „najdubljim poštovanjem“.

Park Stivenson, stručnjak koji je proučavao Titanik 20 godina, nazvao je projekat „prekretnicom“ koja je uspela da razotkrije detalje kakvi nikad ranije nisu viđeni.

– Dobili smo podatke koje inženjeri mogu iskoristiti da ispitaju mehaniku lomljenja i potonuća, a time se još više približiti istinitoj priči iza ove katastrofe – ocenio je Stivenson, prenosi CNN.

Jedan takav primer može da se nađe na propeleru gde je po prvi put vidljiv serijski broj.

Više od 715.000 slika i 16 terabajta podataka prikupljeno je tokom ekspedicije, a iz Magelana procenjuju da će njihov model biti „oko deset puta veći“ od bilo kog ranijeg.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu