Connect with us

Politika Privatnosti i uslovi koršćenja info portala izprveruke.rs

USLOVI KORIŠĆENJA

 

Dobrodošli na portal “IzPrveRuke”. Korišćenjem bilo kog dela portala i/ili aplikacije automatski prihvatate aktuelne Uslove korišćenja. Prihvatanjem Uslova korišćenja dajete svoj bezuslovni i neopozivi pristanak da ćete ih se pridržavati prilikom korišćenja portala. Uslovi korišćenja su javno dostupni i smatra se da su korisnici prilikom korišcenjem portala “IzPrveRuke”, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja mogu biti izmenjeni u bilo kom trenutku, bez prethodne najave, a izmene Uslova korišćenja stupaju na snagu u trenutku objavljivanja na sajtu.

 

Svi sadržaji objavljeni na sajtu i/ili aplikaciji su u isključivom vlasništvu kompanije Iz Prve Ruke d.o.o., njenih povezanih lica ili poslovnih partnera i isti se mogu isključivo koristiti za ličnu upotrebu i u nekomercijalne svrhe. Nije dozvoljeno umnožavanje, reprodukovanje, javno prikazivanje ili distribuiranje bilo kog dela sadržaja sa sajta ili aplikacije, bez prethodnog pisanog odobrenja ili pisane saglasnosti kompanije Iz Prve Ruke d.o.o. Sadržaj sajta i aplikacije predstavljaju zaštićeno autorsko pravo. Korišćenjem Sadržaja ne stičete vlasništvo na bilo kom delu sadržaja kojem pristupate.

 

Na sve sporne odnose koji nastanu usled korišćenja usluge, primenjivaće se pravo Republike Srbije, a u slučaju eventualnog spora, ugovara se nadležnost suda u Beogradu.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

 

Sadržaj koji se nalazi na sajtu i/ili aplikaciji, ne može se smatrati ponudom ili pozivom na kupovinu bilo koje imovine ili prava, niti se isti ima ili može smatrati dovoljnom informacijom za donošenje značajnih ličnih, finansijskih ili poslovnih odluka. Za deo sadržaja koji obezbeđuju treća lica kompanija Iz Prve Ruke d.o.o. nije odgovorna ni u kom delu.

 

Kompanija Iz Prve Ruke d.o.o. nije odgovorna za kvalitet i količinu objavljenog sadržaja, kao ni za eventualne greške u sadržaja. Kompanija nije odgovorna za bilo kakvu štetu koju bi korisnici mogli da trpe usled nemogućnosti upotrebe, prekida i smetnji ili bilo kakvih grešaka ili propusta u radu sajta ili aplikacije, kao ni za bilo kakvo oštećenje računara, mobilnog uređaja ili druge opreme ili tehnologije korisnika koji bi nastali u vezi sa korišćenjem sajta i/ili aplikacije. Korisnici koriste sadržaj na sopstvenu odgovornost, prihvatajući sve eventualne rizike.

 

Kompanija Iz Prve Ruke d.o.o. u pružanju svojih usluga koristi servise trećih lica za čije usluge ne daje bilo kakve garancije i neće biti odgovorna za postupke ili propuštanja bilo kog dobavljača kao ni za nefunkcionisanje servisa dobavljača. U slučaju smetnji u radu servisa dobavljača, kompanija će uputiti korisnike da se obrate direktno dobavljaču I uložiće razumne napore sa svoje strane da omogući pravilno i potpuno funkcionisanje Usluge.

 

OBAVEZE KORISNIKA

 

Na portalu i aplikaciji nije dozvoljeno objavljivati i prenositi sadržaj za koji korisnik zna da je neistinit, sadržaj koji povređuje prava drugih lica, kao i sadržaj koji je uvredljiv, preteći, diskriminatorski, rasistički ili na drugi način u suprotnisto sa važećim propisima. Takođe nije dozvoljeno prikupljanje, čuvanje obrađivanje i objavljivanje ličnih podataka drugih korisnika sajta i aplikacije.

 

Sadržaj koji je neprimeren ili koji nije u skladu sa Uslovima korišćenja biće uklonjen bez prethodnog upozorenja. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja nastane kao posledica njihovih aktivnosti.

 

PRAVILA KOMENTARISANJA

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova.

 

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i kompanija Iz Prve Ruke d.o.o. nije odgovorna za iste.

 

Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja odluka s tim u vezi. Već objavljeni sadržaj može biti uklonjen ukoliko naknadno procenimo da isti nije primeren.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Kompanija Iz Prve Ruke d.o.o. poštuje Vaše pravo na privatnost i podatke o Vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg sajta i ostavljanja komentara na vesti. Korišćenjem sajta i ostavljanjem komentara prihvatate ovu Politiku privatnosti, koja može biti izmenjena u bilo kom trenutku, bez prethodne najave, a izmene stupaju na snagu u trenutku objavljivanja na sajtu.

 

Prilikom posete i korišćenja našeg sajta, prikupljamo samo one Vaše lične podatke koje prenosi Vaš internet pretraživač, a koji su neophodni za prikazivanje sadržaja portala. Pored ovih podataka prikupljamo i Vaše lične podatke koje ostavljate prilikom komentarisanja vesti, pri čemu sami birate da li ćete i koje ćete Vaše lične podatke učiniti dostupnim javnosti. Takođe, prilikom komentarisanja  prikupljamo podatke o vremenu i datumu komentara kao i IP adresu sa koje je komentar postavljen.

 

Vaše lične podatke prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja sajta i ostavljanja komentara na vesti, kao i u cilju sprečavanja zloupotrebe mogućnosti komentarisanja, odnosno blokiranja i brisanja neprikladnih i protivzakonitih komentara.

 

Vaše lične podatke možemo dostaviti državnim organima na njihov zahtev, ukoliko postoji takva zakonska obaveza.

 

Vaši podaci mogu biti preneti našim pouzdanim partnerima koji obrađuju lične podatke u naše ime, uključujući provajdere IT, marketinške agencije kao i druge naše pouzdane partnere. U slučaju prenosa podataka, mi ćemo zahtevati da naši pouzdani partneri čuvaju tajnost i bezbednost podataka kao i da sprovedu odgovarajuće mere kako bi se obezbedila zaštita podataka o ličnosti.

 

Naši partneri su registrovani uglavnom u državama Evropskog ekonomskog područja (EEA) ili u Švajcarskoj, odnosno u državama koje ispunjavaju odgovarajući nivo zaštite podataka o ličnosti. U vezi sa prenosom vaših podataka izvan EEA, partneri garantuju da pružaju garanciju visokog nivoa zaštite ličnih podataka.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

 

Korišćenjem portala “IzPrveRuke”, saglasni ste da koristite kolačiće i druge slične tehnologije u skladu sa ovom Politikom o kolačićima. Ako se ne slažete sa upotrebom kolačića ili sličnih tehnologija, ili želite da ograničite obim korišćenja kolačića i sličnih tehnologija, potrebno je da promenite postavke na Vašem internet pretraživaču na odgovarajući način. Ovaj sajt koristi različite tipove kolačića. Neke kolačiće koji se pojavljuju na našim stranama postavljaju usluge trećih strana.

 

Šta su kolačići?

 

Kolačić (eng. Cookie) je informacija poslata vašem računaru od strane web stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za web stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet pretaživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

 

Druge slične tehnologije, koriste se kako bi se osiguralo optimalno korišćenje Vaših podataka, na primer, lokalno skladištenje, koje se koristi za čuvanje podataka snimljenih tokom korišćenja usluga u posebnom delu (memorija pretraživača). Pristup podacima u Lokalnom skladištu se može dobiti samo na veb lokaciji, sa koje su podaci sačuvani u pretraživaču. Podaci u Lokalnom skladištu čuvaju se i nakon što je pretraživač zatvoren.

 

U koju svrhu koristimo kolačiće ili druge slične tehnologije?

 

Kolačiće i druge slične tehnologije koristimo kako bi naša veb stranica i aplikacija funkcionisale efikasnije i kako bismo Vam omogućili lakše korišćenje istih, Kolačiće takođe koristimo u cilju optimizacije sadržaja i plasiranja reklamnih poruka, u skladu sa Vašim interesovanjima.

 

SPOLJNI SARADNICI

 

Korisnici koji pošalju fotografije, video snimke ili drugi materijal u cilju objavljivanja na našem portalu, u celosti prenose sva autorska prava kompaniji Iz Prve Ruke d.o.o., bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Kompanija zadržava pravo reprodukovanja i distribucije takvih materijala. Autor garantuje da je sadržaj isključivo njegovo vlasništvo. U slučaju bilo kakvih zahteva trećih osoba, korisnik koji je poslao materijal obavezuje se da nadoknadi kompaniji Iz Prve Ruke d.o.o., svaki oblik štete koja je nastala objavom materijala.

 

Kontakt podatci

Naziv: IZ PRVE RUKE
Poslovno ime: Iz Prve Ruke d.o.o. Beograd-Palilula

Matični broj: 21653390
PIB 112337276
Sifra delatnosti 6312

Naziv opštine Palilula (Beograd)

Ulica i broj: Čarlija Čaplina 13
Sprat i broj stana: 3/ 17
Poštanski broj 11000

email: [email protected]

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube