Povežite se sa nama

Crna Gora

Saopštenje za javnost OO SNP Ulcinj

Objavljeno

on

Aktuelna vlast u Ulcinju, kojoj rok ističe naredne godine, namjerava da promijeni još to malo naziva ulica i ustanova u ovom gradu što je ostalo. Naime, u saznanju smo da je skupštinski Savjet za davanje predloga, naziva naselja, ulica, trgova i institucija,  jednoglasno donio odluku koja je upućena Skupštini na razmatranje, da se promijeni ime gradske biblioteke Mirko Srzentić, narodnog heroja koji je svoj život položio za slobodu građana Crne Gore u Drugom svjetskom ratu.  Biblioteka nosi njegovo ime već  decenijama i zašto se baš sada ukazala potreba da se naziv mijenja, nikome nije jasno.

Naime, odbornici su namjerili da Biblioteku nazovu po Hafiz Ali Rizi Ulčinakuu, znamenitom Albanacu, koji već ima svoju ulicu u Ulcinju gradu i to je završena priča.

Ulcinj od uvođenja višestranačja ima mnogo problema kada su u pitanju životni problemi građana pa se pitamo da li će ovo  mijenjanje naziva  ustanova  riješiti sve postojeće nepogode koje su zadesile ovaj grad.

Valja podsjetiti da ovo nije prvi put da se pokušava promijeniti naziv gradske Biblioteke u Ulcinju. Pokušao je to prije nekoliko godina Muhamed Nika kada je bio na čelu ove ustanove kao član Demokratskog saveza. Njegova “požrtvovanost” da ispuni zadatak je išla dotle da je skinuo naziv ustanove sa imenom Mirka Srzentića sa Centra za kulturu u kojem se nalazi Biblioteka, uz obrazloženje da su “ ptice iskljucale slova jer su od stiropola”!?! U tom naumu ih je tada spriječila Socijalistička narodna partija.

Postavlja se pitanje  da li su novo mijenjanje naziva ustanove predložili odbornici partija čiji su lideri potpsali Memorandum o saradnji u kojem se pozivaju na slogu, mir i zajedništvo? Ili možda nisu obaviješteni? Ili je ovo podmetanje DPS-a  koji se bori za naklonost nacionalnih partija u strahu od gubitka vlasti?

Crna Gora

Saopštenje za javnost: SNP CG

Objavljeno

on

By

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić obratila se Socijalističkoj narodnoj partiji večeras u Podgorici na protestnom okupljanju na jedan histeričan i neprimjeren način za jednog ministra u Vladi.

Vlada koja je formirana uz podršku poslanika iste te partije koju je prozvala pitanjem da li smo mi „veći, bolji časniji ljudi od Zdravka Krivokapića“?

U krajnje nekorektnom i nacionalističkom tonu pomenula je i lidere partija sa kojima je SNP potpisao memorandum. Lažno nas je optužila da ćemo sa liderima SDP-a i SD-a, koji nisu potpisnici Memdoranduma niti su to mogli biti, napraviti buduću Vladu.

Baš lideri tih partija, inače tradicionalnih koalicionih partnera DPS-a su omogućili ministarki Bratić da dobije crnogorsko državljanstvo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Ne sjećamo se ovakvih nastupa Vesne Bratić da se kao profesor na Univerzitetu pobunila protiv tadašnjeg ministra Šehovića i sprovođenja njegove reforme obrazovanja kojoj je osnovni cilj bilo zatiranje svega što ima veze sa srpskom kulturom ili srpskom književnošći. Ne sjećamo se da je digla svoj glas i stala u zaštitu srpskog jezika u Crnoj Gori.

Vi ste bili dio Vlade koja je sa glasovima DPS-a smijenila ministra Vladimira Leposavića. Zašto tada niste ovako pustili vaš ljupki glas, kao večeras kad pokušavate da nas iz SNP-a optužite da šurujemo sa DPS-om?

Naša beskompromisna borba sa DPS-om traje već 24 godine. Ne podmećite nam da ćemo sa DPS-om da formiramo Vladu jer je to jedino čime možete da pokušate da zbunite ovaj narod i da ih pozovete da brane vaše fotelje.

Vi ste jedna od ministara u Vladi Zdravka Krivokapića kada su mučki, iza leđa poslanika URA, Milojko Spajić i Jelena Borovinić Bojović pregovarali sa liderima Albanske alternative i Albanske liste, Nikom Đeljošajem i Fatmirom Đekom, da zamijene svojim glasovima u parlamentu poslanike pokreta URA što su oni časno odbili. I za to ste po ko zna koji put pokušali da obmanete građane da se nije dogodilo.

Ne poredite nas sa Zdravkom Krivokapićem jer smo mi časni ljudi, koji drže do dogovora, poštujemo svoju vjeru i naciju i uvijek na glas možemo da kažemo ko smo i šta smo, za razliku od Vašeg predsjednika Vlade. Od prvog dana, kada smo podržali formiranje ove vaše Vlade, od Zdravka Krivokapića smo dobili samo brojna lažna obećanja, prekršene dogovore i revanšizam koji smo zaslužili samo time što nismo ćutali na njegove ispade i optužbe na naš račun. Kad ste na pravdi Boga optužili našeg člana za propuste koje nije počinio, dali smo riječ da ćete odgovarati za to. Mi držimo riječ, ne zaboravite to.

Jadan je pokušaj da nas osudite za izdaju izborne volje građana. Objasnite građanima šta i koga smo mi izdali? A mi vama možemo lako da nabrojimo šta je vaša Vlada izdala od izborne volje naroda u čije ime smo dali vama da vodite Državu. Niste potpisali Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, niste izvršili popis stanovništva, niste predložili Zakon o nelegalno stečenoj imovini, Zakon o prebivalištu, Zakon o biračkom spisku, Zakon o državljanstvu kao osnovne preduslove da se očisti birački spisak od DPS fantoma, niste smijenili stotine DPS kadrova sa upravljačkih funkcija u državi. Niste jer iz tih vaših ministarskih fotelja u koje smo vas mi sjeli, koristeći poluge vlasti, osnivate Demohrišćansku stranku koja treba kao i do sada da bude utočište za sve DPS-ovce – pokajnike.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu