Connect with us

Crna Gora

Saopštenje za javnost SNP CG

Da bi se razumjela nova politička pozicija Demokrata mora se poći od golim okom vidljive činjenice – za svega nekoliko godina to je postala prevaziđena politička stranka koju su odbacili građani Crne Gore i koju su precrtali naši međunarodni partneri. Upravo to je glavni uzrok nervoznih reakcija te strukture na jedan razuman i tačan komentar predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića povodom političke situacije u Beranama.
Nekada naši, a sada Zdravkovi juniori, su se toliko unervozili da više ne znaju ni šta pišu, ni koliko i o čemu i o kome izmišljaju da se kompletna javnost smije njihovim objavama. Tako su sada izmislili kredite gospodina Jokovića od preko dva miliona evra koji se kao otplaćuju po 76 ili 153 godine. Toj nemogućoj računici i takvoj objavi svaki pojednac u Crnoj Gori se danas smije i svi vide da su zbog vrtoglavog pada podrške kod birača, a možda još i više zbog gubitka međunarodnih uporišta, Demokrate potpuno izgubile kompas i da izmišljaju i podmeću više nego bilo kada ranije.
A istina je ova –  Vladimir Joković je uspješni privrednik koji je na ime poreza do sada uplatio državnoj kasi više novca nego što će najistaknutiji funkcioneri Demokrata zajedno zaraditi u realnom sektoru tokom čitavog života. Ni jedan kredit koji je gospodin Joković dobijao nije bio podignut na rok duži od 10 godina. I sve to je bio dio njegovog rada u periodu prije nego što je izabran za predsjednika Socijalističke narodne partije 2017. godine.
Istina je i to da za razliku od Vladimira Jokovića, Zdravkovi juniori nikada u svom životu ni jedan jedini cent nijesu zaradili u realnom sektoru, nego sve vrijeme parazitiraju na račun političkih stranaka u kojima su bivali ili na račun državne kase. Čak su period kada je Zdravko Krivokapić bio premijer iskoristili da sve svoje nakače na budžet i po tome su počeli da liče onima iz bivšeg režima. Za razliku od njih, gospodin Joković je kao privrednik doprinosio tome da državni budžet bude veći i da od toga korist imaju svi građani Crne Gore.
Vladimir Joković poručuje Demokratama da je spreman da im svu svoju imovinu pokloni ukoliko bi se dokazalo da je tačno to što oni o njemu navode, ali da očekuje da u momentu suočavanja sa sopstvenim promašajima, neistinama i izmišljotinama saopšte da se izvinjavaju. To je njegova iskrena poruka iako je građanima jasno da od onih, koji su nekada davno, na Kongresu SNP-a u Beranama, obećali da neće napustiti SNP, pa su ipak to uradili, ne treba očekivati ni minimum dostojanstvenog ponašanja, ni izvinjenja čak i onda kada se svjesno služe neistinama.
Kada je riječ o političkim posledicama raspleta u Beranama, suvereno je pravo SNP-a da odluči kako će da se ponaša i kako će dalje politički da djeluje u svim opštinama u Crnoj Gori, pa naravno i u onim opštinama u kojima smo dio vlasti. I evo još jednom da vam jasno kažemo – ukoliko se u Beranama sve završi onako kako je započelo, SNP zadržava pravo da adekvatno odgovori i djelovaćemo shodno principu reciprociteta. Jasno, precizno i časno – tako mi vidimo i vodimo politiku u Crnoj Gori.
A kad smo kod Berana, na nedavnim izborima građani Berana su nas nagradili – dobili smo mandat više u odnosu na prethodne izbore. U Beranama smo osvojili više glasova i od Demokrata i od Zdravkove liste. I na svim narednim izborima širom Crne Gore će biti ta slika – SNP će da jača i da raste, a Demokrate gube popularnost. Narod to dobro vidi i zna. I nema te izmišljotine i pokvarenjaštva po kome su Demokrate inače poznate i kojima mogu prevariti narod.
SNP je danas snaga kojoj se vjeruje i koja neće propustiti šansu da unapređuje prilike u Crnoj Gori. Nema te prepreke koja bi nas omela na putu daljeg napredovanja Crne Gore. Ta prepreka svakako ne može biti struktura poput Demokrata kojima danas niko ne vjeruje i sa kojima niko i ne želi saradnju.

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu