Connect with us

Crna Gora

Saopštenje za javnost SNP CG

Da bi se razumjela nova politička pozicija Demokrata mora se poći od golim okom vidljive činjenice – za svega nekoliko godina to je postala prevaziđena politička stranka koju su odbacili građani Crne Gore i koju su precrtali naši međunarodni partneri. Upravo to je glavni uzrok nervoznih reakcija te strukture na jedan razuman i tačan komentar predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića povodom političke situacije u Beranama.
Nekada naši, a sada Zdravkovi juniori, su se toliko unervozili da više ne znaju ni šta pišu, ni koliko i o čemu i o kome izmišljaju da se kompletna javnost smije njihovim objavama. Tako su sada izmislili kredite gospodina Jokovića od preko dva miliona evra koji se kao otplaćuju po 76 ili 153 godine. Toj nemogućoj računici i takvoj objavi svaki pojednac u Crnoj Gori se danas smije i svi vide da su zbog vrtoglavog pada podrške kod birača, a možda još i više zbog gubitka međunarodnih uporišta, Demokrate potpuno izgubile kompas i da izmišljaju i podmeću više nego bilo kada ranije.
A istina je ova –  Vladimir Joković je uspješni privrednik koji je na ime poreza do sada uplatio državnoj kasi više novca nego što će najistaknutiji funkcioneri Demokrata zajedno zaraditi u realnom sektoru tokom čitavog života. Ni jedan kredit koji je gospodin Joković dobijao nije bio podignut na rok duži od 10 godina. I sve to je bio dio njegovog rada u periodu prije nego što je izabran za predsjednika Socijalističke narodne partije 2017. godine.
Istina je i to da za razliku od Vladimira Jokovića, Zdravkovi juniori nikada u svom životu ni jedan jedini cent nijesu zaradili u realnom sektoru, nego sve vrijeme parazitiraju na račun političkih stranaka u kojima su bivali ili na račun državne kase. Čak su period kada je Zdravko Krivokapić bio premijer iskoristili da sve svoje nakače na budžet i po tome su počeli da liče onima iz bivšeg režima. Za razliku od njih, gospodin Joković je kao privrednik doprinosio tome da državni budžet bude veći i da od toga korist imaju svi građani Crne Gore.
Vladimir Joković poručuje Demokratama da je spreman da im svu svoju imovinu pokloni ukoliko bi se dokazalo da je tačno to što oni o njemu navode, ali da očekuje da u momentu suočavanja sa sopstvenim promašajima, neistinama i izmišljotinama saopšte da se izvinjavaju. To je njegova iskrena poruka iako je građanima jasno da od onih, koji su nekada davno, na Kongresu SNP-a u Beranama, obećali da neće napustiti SNP, pa su ipak to uradili, ne treba očekivati ni minimum dostojanstvenog ponašanja, ni izvinjenja čak i onda kada se svjesno služe neistinama.
Kada je riječ o političkim posledicama raspleta u Beranama, suvereno je pravo SNP-a da odluči kako će da se ponaša i kako će dalje politički da djeluje u svim opštinama u Crnoj Gori, pa naravno i u onim opštinama u kojima smo dio vlasti. I evo još jednom da vam jasno kažemo – ukoliko se u Beranama sve završi onako kako je započelo, SNP zadržava pravo da adekvatno odgovori i djelovaćemo shodno principu reciprociteta. Jasno, precizno i časno – tako mi vidimo i vodimo politiku u Crnoj Gori.
A kad smo kod Berana, na nedavnim izborima građani Berana su nas nagradili – dobili smo mandat više u odnosu na prethodne izbore. U Beranama smo osvojili više glasova i od Demokrata i od Zdravkove liste. I na svim narednim izborima širom Crne Gore će biti ta slika – SNP će da jača i da raste, a Demokrate gube popularnost. Narod to dobro vidi i zna. I nema te izmišljotine i pokvarenjaštva po kome su Demokrate inače poznate i kojima mogu prevariti narod.
SNP je danas snaga kojoj se vjeruje i koja neće propustiti šansu da unapređuje prilike u Crnoj Gori. Nema te prepreke koja bi nas omela na putu daljeg napredovanja Crne Gore. Ta prepreka svakako ne može biti struktura poput Demokrata kojima danas niko ne vjeruje i sa kojima niko i ne želi saradnju.

Crna Gora

SOCIJALISTIČKA NARODNA PARTIJA CRNE GORE Saopštenje za javnost (23. jun 2022. godine)

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje Aleksi Bečiću da je časno prodavati patike, ali da je nečasno prodavati demagogiju i čitav život parazitirati na račun drugih kao što to sve vrijeme rade gospodin Bečić i njegovi najbliži saradnici.

„Umjesto što bez osnova napadaju časni SNP i naše funkcionere, Bečićevim Demokratama bi bolje bilo da razmisle o tome i da narodu odgovore na pitanje gdje su to Bečić i njegovi najbliži saradnici sticali političko i radno iskustvo i radne navike. Da li su mimo SNP-a, u kojem su bili naši juniori, i mimo Demokratske Crne Gore i državne kase igdje ikada zaradili ijedan cent? Jesu li bilo kada ovoj državi platili i cent poreza, a da je to ostvareno u realnom sektoru? Pamte li koliki su nam dug ostavili kada su napuštali SNP i to dug koji i dan danas vraćamo? I je li im toliko oslačalo parazitiranje na račun građana da i dan danas ne mogu da prežale što su zajedno sa Zdravkom Krivokapićem postali neslavni rekorderi u Crnoj Gori po tome koliko su kratko bili na vlasti? I da se slučajno ne zaboravi da su upravo voljom SNP-a došli do funkcija sa kojih su brzo i neslavno sišli.“

SNP podsjeća gospodu iz Demokrata da je najveća narodna, vjerska i kulturna izdaja kada, kao što je slučaj sa Demokratama, ne smiješ da kažeš kojim jezikom govoriš, u koju crkvu ideš i kada te sav narod svuda po Crnoj Gori prepoznaje kao bivše Srbe.“

„Savjetujemo Demokratama da crkvene velikodostojnike i njihovo djelo ne zloupotrebljavaju u svom političkom djelovanju. Našega velikoga Mitropolita Amfilohija se sjećamo kao čestitoga čovjeka, velikog hrišćanskog misionara i uzvišenoga Mitropolita crnogorsko-primorskoga Srpske pravoslavne crkve. Vladimir Joković ističe svoju pripadnost upravo našoj – Srpskoj pravoslavnoj crkvi. A umiju li i smiju li Bečić i njegovi najbliži saradnici da javno kažu kojoj oni crkvi danas pripadaju?“

I još nešto iz Socijalističke narodne partije imamo za Aleksu Bečića. Pošto se kočoperio juče po Zeti, mnogi bi pomislili da je ponovo postao Zećanin a da je sada bivši Srbin i bivši Podgoričanin. Pa bismo da mu poručimo da se uzalud ponovo sjetio da je Zećanin, jer poslije opšteg debakla koji doživljava njegova partija svuda po Crnoj Gori, ni u njegovoj Zeti na izborima neće proći bolje.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu