Connect with us

Crna Gora

Saopštenje – Ministarstvo prosvjete i sastanak sa predstavnicima glavnog grada

SNP CG

Ministar prosvjete, Miomir Vojinović u prostorijama Ministarstva, sastao se sa predstavnicima
Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom, dr Ivanom Vukovićem. Sastanku su prisustvovali i državni
sekretar Zejnel Klimenta i savjetnica u Službi investicija u Ministarsvu prosvjete, Vesna Krivokapić,
kao i sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, Miljan Barović, sekretarka
Sekretarijata za kulturu i sport, Ana Medigović, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice doo,
Srđan Raičević, direktor Direkcije za imovinu, Mladen Ilić i rukovoditeljka Službe za ostvarivanje
izvršne funkcije gradonačelnika, Ivona Međedović.
Glavna tema sastanka bila je intenziviranje svih aspekata saradnje Ministarstva prosvjete sa Glavnim
gradom, koji su značajni za oblast prosvjete.
Ministar Vojinović zahvalio se gradonačelniku i svim predstavnicima Glavnog grada na posjeti, ali i na
brojnim projektima i aktivnostima koje su usmjerene isključivo na korist i opštu dobrobit učenika i
obrazovnog sistema uopšte. Takođe, ministar je aposrofirao značaj ovog i svih budućih sastanaka na
kojima će se, kroz otvoren dijalog, zajednički težiti rješavanju aktuelnih problema u prosvjeti.
Gradonačelnik dr Ivan Vuković je potvrdio da ovaj sastanak implicira buduću saradnju na najvišem
nivou, te da će aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva, a koje su u opštem interesu djece i
društvene zajednice imati punu podršku Glavnog grada.
Sagovornici su se složili da se goruća pitanja na koja se u budućem periodu treba fokusirati tiču
infrastrukturnih rješenja u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor”, kao i planova opremanja objekta škole u
Tološima, čiji radovi su privedeni kraju. U tom smislu, savjetnica u Službi investicija Ministarstva
prosvjete, Vesna Krivokapić, je iznijela stručnu prezentaciju koja se odnosi na ispunjavanje
urbanističko – tehničkih uslova za izgradnju novog školskog objekta „Vladimir Nazor”, te na izradu
projekta u skladu sa zakonskom regulativom, čija će realizacija otpočeti već narednih dana.
Ministar Vojinović je izrazio zahvalnost na za novčanu pomoć iznosu od 50.000,00 eura koju je Glavni
grad izdvojio za prevoz učenika ove škole, u prethodnom periodu.
Kada je u pitanju škola koja se gradi u Tološima, ministar Vojinović je istakao da će, cijeneći značajnu
donaciju kompanije „Bemax”, u četvrtak obići novoizgrađenu školu sa predstavnicima ove
kompanije, te da su u toku ubrzane procedure opremanja i izvođenja svih završnih radova, kako bi se
stvorili uslovi da škola počne sa radom 1. septembra.
Na sastanku su otvorene i druge teme koje se tiču unapređenja infrastrukturnih uslova u školskim
objektima, prevoza učenika u ruralnim područjima, kao i mogućnostima za intenzivniju saradnju
opštinskih ustanova kulture sa osnovnim školama i vrtićima. U ovom kontestu, dogovorena je
saradnja Glavnog grada sa upravama škola i Savjetom roditelja, kako bi se što preciznije identifikovali
problemi, i zajedno sa nadležnim organom, odnosno Ministarstvom prosvjete, definisao dinamičan
plan njihovog rješavanja.

Crna Gora

SOCIJALISTIČKA NARODNA PARTIJA CRNE GORE Saopštenje za javnost (23. jun 2022. godine)

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje Aleksi Bečiću da je časno prodavati patike, ali da je nečasno prodavati demagogiju i čitav život parazitirati na račun drugih kao što to sve vrijeme rade gospodin Bečić i njegovi najbliži saradnici.

„Umjesto što bez osnova napadaju časni SNP i naše funkcionere, Bečićevim Demokratama bi bolje bilo da razmisle o tome i da narodu odgovore na pitanje gdje su to Bečić i njegovi najbliži saradnici sticali političko i radno iskustvo i radne navike. Da li su mimo SNP-a, u kojem su bili naši juniori, i mimo Demokratske Crne Gore i državne kase igdje ikada zaradili ijedan cent? Jesu li bilo kada ovoj državi platili i cent poreza, a da je to ostvareno u realnom sektoru? Pamte li koliki su nam dug ostavili kada su napuštali SNP i to dug koji i dan danas vraćamo? I je li im toliko oslačalo parazitiranje na račun građana da i dan danas ne mogu da prežale što su zajedno sa Zdravkom Krivokapićem postali neslavni rekorderi u Crnoj Gori po tome koliko su kratko bili na vlasti? I da se slučajno ne zaboravi da su upravo voljom SNP-a došli do funkcija sa kojih su brzo i neslavno sišli.“

SNP podsjeća gospodu iz Demokrata da je najveća narodna, vjerska i kulturna izdaja kada, kao što je slučaj sa Demokratama, ne smiješ da kažeš kojim jezikom govoriš, u koju crkvu ideš i kada te sav narod svuda po Crnoj Gori prepoznaje kao bivše Srbe.“

„Savjetujemo Demokratama da crkvene velikodostojnike i njihovo djelo ne zloupotrebljavaju u svom političkom djelovanju. Našega velikoga Mitropolita Amfilohija se sjećamo kao čestitoga čovjeka, velikog hrišćanskog misionara i uzvišenoga Mitropolita crnogorsko-primorskoga Srpske pravoslavne crkve. Vladimir Joković ističe svoju pripadnost upravo našoj – Srpskoj pravoslavnoj crkvi. A umiju li i smiju li Bečić i njegovi najbliži saradnici da javno kažu kojoj oni crkvi danas pripadaju?“

I još nešto iz Socijalističke narodne partije imamo za Aleksu Bečića. Pošto se kočoperio juče po Zeti, mnogi bi pomislili da je ponovo postao Zećanin a da je sada bivši Srbin i bivši Podgoričanin. Pa bismo da mu poručimo da se uzalud ponovo sjetio da je Zećanin, jer poslije opšteg debakla koji doživljava njegova partija svuda po Crnoj Gori, ni u njegovoj Zeti na izborima neće proći bolje.

Continue Reading

Sponzorisano