Povežite se sa nama

Crna Gora

Saopštenje za javnost Odbora SNP Golubovci

Objavljeno

on

Opštinski odbor SNP Golubovci, na sinoćnoj sjednici, razmatrao je aktuelnu političku situaciju, sa posebnim osvrtom na potpisani memorandum koji, kako je ocinjeno, predstavlja putokaz za prevazilaženje dubokih podjela u Crnoj Gori i usvajanje evropskih vrijednosti, a sve u cilju ekonomskog napretka društva i većeg kvaliteta života građana.
Sjednicom je predsjedavala predsjednica Odbora Slađana Kaludjerović, a prisutnima se obratio i direktor partije Bogdan Božović, kao i potpredsjednica Odbora Glavnog grada Radmila Čagorović.
Donijeta je odluka o održavanju Izborne konferencije Opštinskog odbora SNP Golubovci i pokrenuta procedura u tom pravcu, a na narednoj sjednici predlagaće se delegati, članovi i lokalno rukovodstvo novog Opštinskog odbora. Budući da će se kroz nekoliko mjeseci održati izbori u Zeti i Podgorici, OO SNP Golubovci navedene aktivnosti vidi kao priliku za ozbiljnu pripremu i jačanje partijske infrastrukture, posebno imajući u vidu da je promjena lokalne vlasti izvjesna i da će SNP i u kadrovskom smislu znati da odgovori izazovima i zadacima koje te promjene donose.
U skladu sa tim, prostorije SNP-a u Golubovcima su svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 časova otvorene za sve građane Zete koji imaju predloge i sugestije. Cilj je da zajedno stvaramo uslove za kvalitetniji život i rad na našem području, tim prije što bi naredna godina trebalo da donese, pored promjene vlasti, i promjenu statusa naše opštine čime se prostor za djelovanje u značajnoj mjeri povećava.
Na sastanku je istaknuto i nezadovoljstvo odnosom trenutne Vlade prema SNP-u, ali i afirmativan stav povodom aktivnosti naše partije u cilju iznalaženja novog održivog rješenja, koje će biti podržano od strane aktuelne parlamentarne većine ojačane podrškom partija nacionalnih manjina.

Crna Gora

Saopštenje za javnost: SNP CG

Objavljeno

on

By

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić obratila se Socijalističkoj narodnoj partiji večeras u Podgorici na protestnom okupljanju na jedan histeričan i neprimjeren način za jednog ministra u Vladi.

Vlada koja je formirana uz podršku poslanika iste te partije koju je prozvala pitanjem da li smo mi „veći, bolji časniji ljudi od Zdravka Krivokapića“?

U krajnje nekorektnom i nacionalističkom tonu pomenula je i lidere partija sa kojima je SNP potpisao memorandum. Lažno nas je optužila da ćemo sa liderima SDP-a i SD-a, koji nisu potpisnici Memdoranduma niti su to mogli biti, napraviti buduću Vladu.

Baš lideri tih partija, inače tradicionalnih koalicionih partnera DPS-a su omogućili ministarki Bratić da dobije crnogorsko državljanstvo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Ne sjećamo se ovakvih nastupa Vesne Bratić da se kao profesor na Univerzitetu pobunila protiv tadašnjeg ministra Šehovića i sprovođenja njegove reforme obrazovanja kojoj je osnovni cilj bilo zatiranje svega što ima veze sa srpskom kulturom ili srpskom književnošći. Ne sjećamo se da je digla svoj glas i stala u zaštitu srpskog jezika u Crnoj Gori.

Vi ste bili dio Vlade koja je sa glasovima DPS-a smijenila ministra Vladimira Leposavića. Zašto tada niste ovako pustili vaš ljupki glas, kao večeras kad pokušavate da nas iz SNP-a optužite da šurujemo sa DPS-om?

Naša beskompromisna borba sa DPS-om traje već 24 godine. Ne podmećite nam da ćemo sa DPS-om da formiramo Vladu jer je to jedino čime možete da pokušate da zbunite ovaj narod i da ih pozovete da brane vaše fotelje.

Vi ste jedna od ministara u Vladi Zdravka Krivokapića kada su mučki, iza leđa poslanika URA, Milojko Spajić i Jelena Borovinić Bojović pregovarali sa liderima Albanske alternative i Albanske liste, Nikom Đeljošajem i Fatmirom Đekom, da zamijene svojim glasovima u parlamentu poslanike pokreta URA što su oni časno odbili. I za to ste po ko zna koji put pokušali da obmanete građane da se nije dogodilo.

Ne poredite nas sa Zdravkom Krivokapićem jer smo mi časni ljudi, koji drže do dogovora, poštujemo svoju vjeru i naciju i uvijek na glas možemo da kažemo ko smo i šta smo, za razliku od Vašeg predsjednika Vlade. Od prvog dana, kada smo podržali formiranje ove vaše Vlade, od Zdravka Krivokapića smo dobili samo brojna lažna obećanja, prekršene dogovore i revanšizam koji smo zaslužili samo time što nismo ćutali na njegove ispade i optužbe na naš račun. Kad ste na pravdi Boga optužili našeg člana za propuste koje nije počinio, dali smo riječ da ćete odgovarati za to. Mi držimo riječ, ne zaboravite to.

Jadan je pokušaj da nas osudite za izdaju izborne volje građana. Objasnite građanima šta i koga smo mi izdali? A mi vama možemo lako da nabrojimo šta je vaša Vlada izdala od izborne volje naroda u čije ime smo dali vama da vodite Državu. Niste potpisali Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, niste izvršili popis stanovništva, niste predložili Zakon o nelegalno stečenoj imovini, Zakon o prebivalištu, Zakon o biračkom spisku, Zakon o državljanstvu kao osnovne preduslove da se očisti birački spisak od DPS fantoma, niste smijenili stotine DPS kadrova sa upravljačkih funkcija u državi. Niste jer iz tih vaših ministarskih fotelja u koje smo vas mi sjeli, koristeći poluge vlasti, osnivate Demohrišćansku stranku koja treba kao i do sada da bude utočište za sve DPS-ovce – pokajnike.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu