Connect with us

Zanimljivosti

Da li znate koliko dugo morate da hodate da biste napravili 10.000 koraka?

Pixabay

Istraživanja su pokazala da redovna fizička aktivnost doprinosi boljem zdravlju. Pomaže u prevenciji i lečenju bolesti srca i mozga, može poboljšati mentalno zdravlje i kvalitet života.

Hodanje se ističe kao najlakši način za održavanje forme, jer ne zahteva mnogo napora, niti značajno opterećuje zglobove. Stoga nije iznenađujuće što je hodanje jedna od prvih aktivnosti koja se savetuje gojaznim osobama kako bi smršali.

U poslednjih nekoliko godina često se pominje broj od 10.000 koraka dnevno koji garantuju prikladnu formu. Ali da li znate koliko dugo morate da hodate da biste napravili 10.000 koraka?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od vašeg pola, visine, dužine koraka i tempa hodanja.

Prosečna dužina koraka za žene 66 centimetara, a za muškarce 78 centimetara. Shodno tome, žene u proseku prepešače 6,6 kilometara da bi napravile 10.000 koraka, a muškarci 1,2 kilometra više od toga.

Imajte na umu da se ovi proračuni procene i stvarna pređena udaljenost mogu razlikovati od osobe do osobe.

Koliko vam je vremena potrebno da završite ovaj zadatak?

Ove informacije zavise od vašeg tempa hoda. U proseku će vam trebati oko 96 minuta da pređete 10.000 koraka.

Poređenja radi, trkači pređu isti broj koraka za 44 do 52 minuta, u zavisnosti od fizičke spremnosti i brzine.

Ako želite da budete sigurni da ćete dostići željeni broj koraka, možete koristiti mobilne aplikacije ili specijalizovane uređaje za praćenje fizičke aktivnosti, koji takođe otkrivaju koliko ste kalorija sagoreli tokom hodanja.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Ovaj hotel nazivaju „najopasnijim na svetu“

Pixabay

Kada razmišljate o hotelu uz more, verovatno zamišljate sunčane plaže, palme, zlatni pesak, bazen i ležaljke. Međutim, hotel Frying Pan koji neretko karakterišu kao „najopasniji na svetu“ nema ništa od toga.

Verovatno ne zamišljate ogromnu metalnu konstrukciju kilometrima od obale okruženu morskim psima i uzburkanim okeanom. Ako rezervišete sobu u hotelu Frying Pan, to je upravo ono što ćete dobiti.

Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi udaljen oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline. Izdiže se na 41 metar visine, a okačen je na četiri ogromna stuba koji su međusobno spojeni metalnim podupiračima.

Koja je zapravo svrha ove strukture postavljene usred okeana?

Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine da zaštiti brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribare, ali je istovremeno i mesto gde je zabeleženo 130 brodoloma u 14 godina.

Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao biti usred okeana, zbog čega više liči na naftnu platformu. Napredniji GPS je kasnije uzrokovao da više ne postoji potreba za prvobitnu namenu.

Nakon toga se toranj koristio kao platforma za posmatranje i proučavanje riba. 2010. godine platformu je kupio Ričard Nil iz Oklahome, koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno mesto za boravak ljudi.

Može se sa sigurnošću reći da ovo nije luksuzno iskustvo sa pet zvezdica, ali svakako može ponuditi pravu avanturu ako ste ljubitelj aktivnijeg odmora. Na platformi se nalazi heliodrom ili se možete podići na vrh iz čamca.

Takođe vas može spustiti natrag u vodu radi ronjenja na zaštićenom grebenu koji se nalazi ispod njega. Unutrašnji smeštaj nije luksuzan, ali ono što možete očekivati ​​je spektakularan pogled na more i neverovatne izlaske sunca.

Toranj sada ima osam spavaćih soba – pet spavaćih soba sa odvojenim krevetima i tri spavaće sobe sa bračnim krevetom.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu