Connect with us

Aktuelno

„Da imam sina nazvala bih ga Ajvar“

Printskrin TK

Da li biste detetu dali ime Ajvar, Sarma ili Džezva? Ukoliko znate koje značenje nose, verovatno bi odgovor bio odričan. Ipak, jedna strankinja koja živi u Sarajevu na TikToku je napravila pravu pomamu kada je iznela predloge imena za decu u kojima spominje upravo ove reči.

„Da imam sina nazvala bih ga Ajvar“, kaže Luiza na društvenoj mreži.

@deluluish #balkantiktok #imena ♬ original sound – Louisa

Potom, nastavlja da nabraja reči koje nama imaju potpuno drugačije značenje, ali naglašava da bi ove reči bila prelepa imena samo kad ne bismo znali šta predstavljaju.

„Džezva, na primer ili Sarma, prelepa imena za devojčicu“, dodala je.

Među imenima koja je odabrala nalazi se i „Zmaj“, ali i reč „vrelo“.

Naravno, većini građana sa naših prostora ajvar je ipak privukao najveću pažnju, te su se slatko nasmejali u komentarima.

 

 

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Berlin se bez zida vraća u DDR – Za samce samo mali stan

My home

Od 2024. godine u Berlinu stupa na snagu novi zakon o najmu stanova, koji je berlinski Senat nedavno usvojio. Prema novom pravilu samci će moći da iznajme samo jednosoban stan, a parovi dvosoban.

Pre skoro dve nedelje berlinski Senat je najavio projekat za borbu protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu. Strogi propisi na tržištu stanova trebalo bi da u budućnosti obezbede više stambenog prostora i pristupačne cene najma u Berlinu. Ali plan je izazvao nerazumevanje među stanarima, objavio je Fenix magazin.

Uprkos svim kritikama, projekat je sada i zvanično prihvaćen. Samci u Berlinu će u budućnosti imoći da se useljavaju samo u male jednosobne stanove. Samo parovi s decom će smeti da iznajmljuju ​​stanove s više soba.

– Pri najmu i prenajamu obezbeđuje se odgovarajuća srazmera veličine domaćinstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio – piše u sporazumu o saradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

Nejasne smernice

Na pitanje nemačkog lista „B.Z.-a“ šta tačno znači „odgovarajuća srazmera“, gradska uprava za zgrade je odgovorila da će se u velike stanove useliti porodice, a mali stanovi će biti rezervisani za samce.

Međutim, šta je tačno veliki a šta mali stan, nije navedeno.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu