Povežite se sa nama

Covid19

Više od milion vakcinisanih građana prijavljeno za pomoć od 3.000 dinara

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Ovog jutra prešli smo broj od milion prijavljenih vakcinisanih građana za novčanu pomoć u iznosu od 3.000 dinara, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

„Želimo da što pre dostignemo kolektivni imunitet kako bismo mogli da se u potpunosti vratimo normalnom životu“, napisao je Mali.

U ponoć je počeo sa radom kontakt centar gde vakcinisani građani telefonski mogu da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Svi vakcinisani građani od ponoći mogu da se prijave za državnu nagradu od 3.000 dinara i telefonom, preko kontakt centra na broj 0800/100-302.

Ovaj poziv je besplatan, a građani će nakon poziva čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Covid19

Fajzer testira novu varijantu vakcine sledeće nedelje

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Fajzer i nemački partner BioNTech najavili su da SAD mogu da kupe novu verziju vakcine, koja cilja nove verzije virusa.

Fajzer i nemački partner BioNTech objavili su u petak da američka vlada kupuje 200 miliona dodatnih doza vakcine kovida 19 i da bi mogla da kupi novu verziju vakcine koja cilja nove varijante virusa.

Tom najavom, ukupan broj doza namenjenih Sjedinjenim Državama je 500 miliona doza, sa približno 208 miliona doza već isporučenih, prema vladinim podacima u četvrtak.

Fajzer je prošle godine potpisao ugovor sa američkom vladom za 100 miliona doza vakcine za skoro dve milijarde dolara, uz mogućnost kupovine još 500 miliona doza.

Većina novih doza biće isporučena do kraja godine, a preostalih 90 miliona biće isporučeno do 30. aprila sledeće godine, najavile su kompanije.

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti rekao je u četvrtak da je sedmodnevni prosek novih slučajeva u Sjedinjenim Državama porastao za 53 % u odnosu na nedelju dana ranije.

Delta varijanta virusa, koja je prvi put pronađena u Indiji, prisutna je u više od 80 % novih slučajeva širom zemlje.

Fajzer je ranije ovog meseca najavio da kompanije planiraju da zatraže odobrenje američkih i evropskih regulatora za dodatne doze svoje vakcine kovid 19.

Kompanije su osmislile novu verziju vakcine koja je usmerena na delta varijantu, koju planiraju da testiraju u narednim nedeljama, ali su navele da bi trenutna vakcina takođe mogla da pruži zaštitu protiv te varijante.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu