Connect with us

Magazin

Umesto kafe započnite jutro sokom od limuna

Photo: Unsplash

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam. Pored toga, izuzetno utiču na imunitet pojedinca.

Umesto da počinjete jutro kafom, možete započeti dan čašom sveže ceđenog soka od limuna.

Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C. Međutim, ako zaista želite da vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir.

Ili još bolje, napravite sok od ova dva sastojka.

U 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korena đumbira i ostavite tako pripremljen sok da odstoji jednu noć. Napitak konzumirajte ujutru.

Đumbir je veoma koristan za organizam te tako njegov redovan unos može sprečiti grip i prehladu.

Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je, pored toga što je zdrava, i osvežavajuća.

Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira Vam može pomoći u nekoliko slučajeva. Ne samo da je napitak koristan za ljude, koji boluju od visokog pritiska, već utiče i na smanjenje akni kod tinejdžera.

Pored toga, limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam. Smanjuje holesterol, ali i rizik od Alchajmerove bolesti. Na sve ovo, limun i đumbir dodatno jačaju imunitet.

Sledeći put kada se dvoumite između kafe i ovog napitka, dobro razmislite šta ćete izabrati. Mislite na svoj organizam i svoje zdravlje. I uživajte u svakom danu, na zdrav način.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Festival pasa svih rasa od 16. do 18. juna

Foto: Promo

I ove godine će se u srcu Beograda, na Kalemegdanu, od 16. do 18.juna održati festival pasa pod nazivom “Ulični psi, festival pasa svih rasa“.

Zabavni, ali i edukativni festival će biti još većeg obima i bogatijeg sadražaja. Važna stavka festivala je udomljavanje životinja. Prošle godine je udomljeno 20 kuca i 4 mace, kroz festival je prošlo više od 20.000 posetilaca, vlasnika ili ljubitelja pasa.  Ove godine svi koji dođu na Festival moći će da uživaju u raznim aktivnostima: na raspolganju će biti mnogobrojni poligoni, izazovi, hendlovanje pasa, grooming na lokaciji… Na jednom mestu će se naći uzgajivačnice, proizvođači hrane, pet shopovi, veterinari,prihvatilištva, dreseri, dizajneri i frizeri, poslastičarnica za pse . Na Festivalu možete saznati više informacija o odabiru, odgajanju, tretiranju pasa, kako psi utiču na razvoj deteta. Osobine i psihološke prednosti koje vaše dete može razviti uz životinje će im pomoći u skoro svakom aspektu života.

Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta MJAU VAU EKSPERT čiji je osnovni cilj kako da nam deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici kao i Temptation takmičenje na kom učešće mogu uzeti svi psi sa svojim vlasnicima. Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom I koliko je poslušan..

Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ sa psima iz gradskih prihvatilišta će promovisati usvajanje napuštenih pasa pozivajući sve zainteresovane građane koji žele da udome neku od napuštenih kuca da mogu da dođu i izaberu jednu onih koje će toga dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje.

Velika zahvalnost našim partnerima, Opštini Stari grad , koji su nas izdvojili kao događaj od posebnog značaja za Opštinu za ovu godinu.

Svratite na Kalemegdan od 16.do 18.juna i uživajte u festivalu koji za cilj ima podizanje svesti o doprinosu kućnih ljubimaca na  svakodnevni život, kao i njihova sposobnost da nas iscele i učine boljim ljudima.

Povedite porodicu, prošetajte vaše ljubimce, čekamo vas!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu