Povežite se sa nama

Turizam

Tadž Mahal otvoren za ograničen broj turista

Objavljeno

on

Foto: Pexels

Mauzolej Tadž Mahal, najveća turistička atrakcija u Indiji, otvoren je ponovo za javnost, u trenutku kada ta zemlja, koja se još uvek oporavlja od katastrofalnog drugog talasa pandemije, žuri da ukine ograničenja u pokušaju da revitalizuje svoju ekonomiju.

Spomenik iz 17. veka, koji je u gradu Agri, na severu Indije, sagradio mogulski car Šah Džehan kao veličanstvenu grobnicu svojoj ženi Mumtaz Mahal, zatvoren je početkom aprila, jer je Indija uvela stroge mere lokdauna, u nastojanju da spreči nagli porast zaražavanja kovidom 19, koji i dalje, svakodnevno, ubija hiljade ljudi, prenosi agencija Rojters.

Samo 650 turista moći će da uđe u prostorije Tadž Mahala u bilo kom trenutku, rekao je Prabu Sing, magistrat okruga Agra.

Ovaj kompleks od belog mermera obično poseti, u proseku, preko 20.000 ljudi dnevno.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Nemačka vraća Srbiju na „crvenu listu“

Objavljeno

on

Foto: Pexels

Nemačka će od nedelje, 5. septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze korona virusom, saopštio je berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh.

Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.

Time automatski stupa na snagu i upozorenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova nemačkim građanima da od 5. septembra izbegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju.

Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Nemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju.

Taj kućni karantin može biti prevremeno okončan ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboleli kovid-19, ili negativni test na korona virus, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu