Povežite se sa nama

Aktuelno

Smanjena prodaja vina u svetu za vreme pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pexels

Potrošnja vina u svetu u 2020. procenjuje se na 234 miliona hektolitara, što je za 3 % manje u odnosu na 2019. godinu i predstavlja najniži nivo potrošnje od one iz 2002., saopštila je Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo, sa sedištem u Parizu.

U izveštaju se procenjuje da je ukupni izvoz iz zemalja koje proizvode vino bio 29,6 milijardi evra, što je pad od  7 % u samo godinu dana.

Kao glavnog krivca prozivaju ovu krizu, zbog čega su mnoge države morale da zatvore kafiće i restorane, a i turizam koji je važan za vinski sektor, generalno je opao.

Kako se dodaje, najviše su trpela premium vina, a najveći pad potrošnje beleži Južnoafrička Republika od 19,4 %, sledi Kina sa 17,4%, Francuska sa 7,8%, Italija sa 7,5%, Španija sa 6.8%.

„Sektor je visoko koncentrisan, stoga i rizičan. To nam pokazuje da je neophodna njegova diverzifikacija, počevši od potrošnje“, izjavio je direktor ove organizacije Pau Roka.

Između ostalih ciljeva, pomenuta organizacija radi na tome da vino učini univerzalnijim potrošačkim proizvodom.

„Azija u kojoj raste potrošnja jedan je od glavnih izazova za vinski svet“, zaključio je Roka.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Humanitarna vožnja „Donosimo osmeh“ 29.avgusta

Objavljeno

on

Donosimo Osmeh
Foto: Promo

Humanitarna vožnja pod sloganom „Donosimo osmeh“ biće održana u nedelju, 29.avgusta u Beogradu, u organizaciji Gradskih dostavljača.

U okviru ove akcije prikupljaće se novčana sredstva za decu iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske, kao i za malu Lanu Jovanović, korisnicu Fondacije „Budi human Aleksandar Šapić“.

Lana je rođena 2019.godine kao zdravo dete ali posle samo dva i po meseca dijagnostikovana joj je bolest mišića. Ona ne može da hoda, da jede, da guta i da diše kao druga, zdrava deca. Postoji lek koji može da zaustavi napredak ove bolesti. Nakon 5 meseci ona je dobila lek i njena bolest je usporena, ali Lana je i dalje u teškom stanju i dane provodi u krevetu.

Beogradski gradski dostavljači pozivaju sve svoje kolege i koleginice ali i sve zainteresovane građane da učestvuju u ovoj akciji i zajedno pomognu maloj Lani!

Okupljanje 29.avgusta na Slaviji

Okupljanje je planirano za nedelju, 29.avgust u 9 sati kod kružnog toka na Slaviji u Nemanjinoj ulici, u smeru ka Autokomandi. Beogradski dostavljači okupiće se u svojim vozilima, u automobilima, na motorima, biciklima i trotinetima i zatim se  u pratnji policije kretati ka Autokomandi, gde bi ih čekati otvoreni autobus sa decom iz Zvečanske ulice.

Donesi, Glovo, Wolt, Car go butler, Potrčko, Star,  samo su neki od dostavljača poznatih kompanija koji su potvrdili svoje učešće, a očekuje se još mnogo onih koji će svojim prisustvom dati doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Bogat program

Na kraju dana “Kofer teatar“ će odigrati pozorišnu dečiju predstavu „Čarolija na kraju predstave“ a biće organizovan i raznolik muzički program, uz mađioničare i klovnove, glumce i pevače, koji će se potruditi da vrate osmeh na lica mališana.

Sponzori događaja prisutnima će obezbediti osveženje, a nakon druženja i uživanja sa učesnicima, sledi vožnja dece do Zvečanske ulice.

Beogradski gradski dostavljači pozivaju sve građane da se okupe u što većem broju. Cena ulaznice na je na dobrovoljnoj bazi, te se očekuje da svako pomogne onoliko koliko je u mogućnosti.

Očekuje se zvanično odobrenje gradskih vlasti i institucija kako bi se ova jedinstvena i humanitarna akcija održala.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu