Connect with us

Zanimljivosti

Pravila ponašanja u teretani – Kako da ne budete „onaj bahati Švarceneger“?

Pixabay

Kao što postoji bonton na poslu, ulici, državnim institucijama, pravila lepog ponašanja neophodna su i u teretani. Da ne biste postali poznati kao „onaj bahati Švarceneger“ ili „ona plava sa iritantnim smehom“, valjalo bi da se pridržavate sledećih saveta.

Ma koliko dobra ventilacija bila, teretana najverovatnije neće prijatno mirisati sve vreme. Ne pokušavajte da smrad ublažite parfemom jer je miris pomešan sa ustajalim znojem siguran put za glavobolju. Ali, zato, ne počinjite vežbanje bez antiperspiranta da biste što manje gušili druge vežbače.

Ne ostavljajte svoju opremu, tegove, flašicu sa vodom svuda po prostoriji. Niko ne želi nagazne mine dok trenira. Ako u teretanu idete sa društvom, glasan razgovor ostavite za povratak kući ili kafić. Drugi vežbači ne moraju i ne žele da znaju sve o vašem životu.

Kada ugledate nekog poznatog, javite mu se, ali ne zadržavajte ga – mala je verovatnoća da želi da čavrlja sa vama deset minuta dok mu se hlade mišići. Ne „buljite“ u druge vežbače, njihovu opremu, ekrane, ormariće u svlačionicama.

Kada završite sa vežbama na jednoj spravi, obavezno je obrišite od znoja. I ne zadržavajte sprave ako na njima ne vežbate. Ako vam je potreban odmor, sednite na strunjaču.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Mikroskopske replike slika Vinsenta Van Goga unutar ručnog sata od 190.000 USD

Pixabay

Tri najpoznatija dela Vinsenta van Goga izrađena su u mikroskopskoj veličini – manjoj od tačke – unutar ručnog sata i predstavljaju ultimativni primer nosive umetnosti. Slike Zvezdano nebo (1889.), Suncokreti (1888.) i Autoportret sa sivim filcanim šeširom (1887.) naslikao je britanski umetnik Dejvid Lindon a svaka od tri slike je veličine oko pola milimetra.

Ovaj sat prodaje organizacija Hammond Galleries po ceni od oko 192.800 USD. Napravljen je od zlata, mikropigmenata i najlona, a Dejvid je koristio svoje inženjersko predznanje kako bi dizajnirao i napravio najprikladnije displeje koji uglavnom podrazumevaju specijalizovano osvetljenje i integrisane mikroskope kako bi se dobio savršeni ugao gledanja.

Manipulacija materijalom je ključna jer se dobija efekat kao da se menjaju zakoni fizike pod velikim uvećanjem. Svetlucavi glatki zlatni prsten ispod mikroskopa može da ima boju i teksturu sečenog drveta.

Ideja za ovaj sat je nastala tako što su Hamond i Lindon želeli da naprave „nosivu umetničku galeriju“ koja spaja sofisticiranost časovnika i Lindonovu veštinu pravljenja detaljnih mikroskopskih slika, a sve to kako bi proslavili 50. rođendan Van Gogovog muzeja.

Da bi se naslikala jedna slika potrebno je do tri meseca mukotrpnog rada, a jedan pogrešan potez može da uništi višemesečni trud. Nevidljive sile statičkog elektriciteta mogu da obrišu umetnička dela poput snažnog magneta koji se iznenada uključi i privuče neki predmet ne mareći ni za šta drugo. Dovoljno je da se zakašljete ili kihnete i da oduvate čitavo umetničko delo pod mikroskopom, a postoji i šansa da ga udahnete i da vam se zaglavi u nosu.

Alate koje Lindon koristi morao je on sam ručno da napravi, a često mora određeni alat da napravi po nekoliko puta tokom procesa izrade slike jer su vrlo krhki.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu