Connect with us

Zanimljivosti

Pravila ponašanja u teretani – Kako da ne budete „onaj bahati Švarceneger“?

Pixabay

Kao što postoji bonton na poslu, ulici, državnim institucijama, pravila lepog ponašanja neophodna su i u teretani. Da ne biste postali poznati kao „onaj bahati Švarceneger“ ili „ona plava sa iritantnim smehom“, valjalo bi da se pridržavate sledećih saveta.

Ma koliko dobra ventilacija bila, teretana najverovatnije neće prijatno mirisati sve vreme. Ne pokušavajte da smrad ublažite parfemom jer je miris pomešan sa ustajalim znojem siguran put za glavobolju. Ali, zato, ne počinjite vežbanje bez antiperspiranta da biste što manje gušili druge vežbače.

Ne ostavljajte svoju opremu, tegove, flašicu sa vodom svuda po prostoriji. Niko ne želi nagazne mine dok trenira. Ako u teretanu idete sa društvom, glasan razgovor ostavite za povratak kući ili kafić. Drugi vežbači ne moraju i ne žele da znaju sve o vašem životu.

Kada ugledate nekog poznatog, javite mu se, ali ne zadržavajte ga – mala je verovatnoća da želi da čavrlja sa vama deset minuta dok mu se hlade mišići. Ne „buljite“ u druge vežbače, njihovu opremu, ekrane, ormariće u svlačionicama.

Kada završite sa vežbama na jednoj spravi, obavezno je obrišite od znoja. I ne zadržavajte sprave ako na njima ne vežbate. Ako vam je potreban odmor, sednite na strunjaču.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Olupina „Titanika“ vidljiva kao na dlanu – Najveći projekat skeniranja potonulog broda u istoriji (VIDEO)

Pixabay

Potonuće luksuznog kruzera „Titanik“ 1912. godine već duže od stotinu godina fascinira javnost, a istoričari sada veruju da bi zahvaljujući novom projektu mogli da dobiju mnogo odgovora na nerazjašnjena pitanja o tragediji u kojoj je poginulo 1.500 ljudi.

Tim istraživača kompanije Magelan specijalizovane za ispitivanje nepristupačnih podvodnih terena, uz pomoć snimatelja Atlantic produkcije, koristio je tehniku mapiranja dubokog mora, kako bi napravili „digitalnog blizanca“ olupine „Titanika“.

Sprovodeći „najveći podvodni projekat skeniranja“ naučnici su uspeli da otkriju brojne detalje o tome šta se dogodilo sudbonosne noći 14. aprila 1912, stoji u njihovom saopštenju.

Skeniranje olupine sprovedeno je prošlog leta, a strogi protokoli sprečavali su članove tima da na bilo koji način dodiruju i remete ostatke broda, koji su, prema njihovim rečima, tretirani sa „najdubljim poštovanjem“.

Park Stivenson, stručnjak koji je proučavao Titanik 20 godina, nazvao je projekat „prekretnicom“ koja je uspela da razotkrije detalje kakvi nikad ranije nisu viđeni.

– Dobili smo podatke koje inženjeri mogu iskoristiti da ispitaju mehaniku lomljenja i potonuća, a time se još više približiti istinitoj priči iza ove katastrofe – ocenio je Stivenson, prenosi CNN.

Jedan takav primer može da se nađe na propeleru gde je po prvi put vidljiv serijski broj.

Više od 715.000 slika i 16 terabajta podataka prikupljeno je tokom ekspedicije, a iz Magelana procenjuju da će njihov model biti „oko deset puta veći“ od bilo kog ranijeg.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu