Connect with us

Hrana

Ovo je najtraženiji recept u svetu tokom 2022. – Kako se pravi Sugo di Pomodoro

Pixabay

Kako se godina bliži kraju, Google je objavio ovogodišnje najpopularnije pretrage, pa smo tako saznali mnogo zanimljivosti o interesovanjima ljudi širom planete u 2022. Između ostalog, i šta bi najradije jeli!

Tako je otkriveno da su ovo najčešće pretraživani recepti:

10. Špageti „Meda“
9. Sendvič Bele Hadid
8. Grajnder sendvič
7. Salata Dženifer Aniston
6. Salata Zelena boginja
5. Pita od manga
4. Brze palačinke
3. Piletina „Oženi me“
2. Čili Sinsinati
1. Sugo

Šta je sugo?

Iako sugo zvuči kao neko složeno jelo koje potiče iz japanske kuhinje, u pitanju je najobičniji i najjednostavniji italijanski sos koji se jede uz testeninu ili ćufte.

Obično se misli na Sugo di Pomodoro, što je autentični italijanski sos od paradajza, a njegova priprema je brza i laka.

Recept za sugo

Sastojci:
• 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
• 1 glavica crnog luka
• 4 čena belog luka
• 420 ml pasiranog paradajza
• ¼ šolje svežeg bosiljka
• so po ukusu

Priprema

Zagrejte ulje na tihoh vatri, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk. Pržite dok ne bude mekan i staklast, oko pet minuta, pa dodajte paradajz, bosiljak i so.

Pokrijte i ostavite da se krčka na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje, sve dok se sos od paradajza ne zgusne, oko 20 minuta.

Pre nego što poslužite, izvadite beli luk.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hrana

Zdrava hrana sa terase – Ove vrste povrća možete uzgajati u saksijama

Pixabay

Uzgajanje povrća u saksijama postalo je posebno popularno poslednjih nekoliko godina, a i na taj način ćete u svoju ishranu uključiti zdravu hranu koja nije puna pesticida.

Ukoliko ste odlučite da povrće sadite u saksije, evo nekoliko predloga koji će vam pomoći, prenosi Klix.ba.

Trebalo bi da kupite saksije sa drenažnim rupama. Na dno stavite grublji materijal, odnosno krupni šljunak. Nakon toga, napunite tlo. Postoji nekoliko vrsta povrća koje možete da uzgajate u saksijama:

Pasulj je najbolje saditi u periodu od septembra do novembra, a saksija treba da bude prečnika 30 centimetara i dubine 25 centimetara.

Ako želite da posadite krastavac, seme treba posejati u proleće, kada je temperatura iznad 15 stepeni. Moraćete da ga poduprete štapovima ili užetom, a plodovi će biti zreli za 42 dana.

Zelena salata je jedno od najboljih povrća za uzgoj u saksijama. Tokom proleća treba je izlagati suncu, a kada dođe leto premestiti je na hladnije da lišće ne uvene.

Možete posaditi kratku, odnosno bebi šargarepu u tegle ili saksije. Važno je da ih redovno zalivate.

Cvekla je takođe jedna od namirnica koju možete da zasadite.

Ako nameravate da uzgajate patlidžan, imajte na umu da ga je potrebno stalno zalivati i držati na veoma toplom i sunčanom mestu. Zavežite ga u kolac.

Kupus, karfiol i brokoli ne zahtevaju mnogo truda. Dobra stvar je što u saksijama možete da uzgajate običan i slatki krompir.

U duboke saksije možete da posadite do šest biljaka graška.

Čeri paradajz sadite u saksije dubine do 15 centimetara, a za ostale vrste paradajza koristite saksije dubine do 30 centimetara. Da biste posadili rotkvice, raspršite seme u manjoj saksiji i redovno zalivajte.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube




U trendu