Ova vrsta bobičastog voća je odlična za zdravlje srca – uvrstite ih u svakodnevnu ishranu
Bobice (bobičasto voće), ukusne i veoma zdrave, posebno su dobre za zdravlje srca, kažu mnogi kardiolozi
Iako male, bobice su bogate hranljivim materijama koje su korisne za zdravlje kardiovaskularnog sistema.
Kardiolog dr Satjit Busri ističe da su bobice bogate antioksidansima poput antocijanina, elaginske kiseline i resveratrola, koji pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i upale, potencijalno smanjujući rizik od srčanih bolesti. Isto kaže i kardiolog dr Sijab Panhvar.
Dr Panhvar je objasnio za Parejd (Parade) da antioksidansi u bobicama mogu pomoći u smanjenju upale neutrališući štetne slobodne radikale i štiteći ćelije od oštećenja. Upravo upale i slobodni radikali povećavaju rizik od srčanih oboljenja.
Sve vrste bobičastog voća su zdrave, ali neke su najbolji izbor
Kada je reč o dnevnoj količini konzumacije bobičastog voća, kardiolozi smatraju da ne treba preterivati, već preporučuju da se ova vrsta voća jede najmanje tri puta nedeljno.
Četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol – najbolje bi bilo da ih uzimate za doručak