Connect with us

LifeStyle

Nositi prsten na lančiću ima posebnu simboliku, evo i koju

Unsplash

Sigurno ste primetili da neke osobe nose prsten na ogrlici, ili ste i vi ljubitelj ovog autentičnog načina nošenja nakita. Da li je to samo modni trend ili ima posbeno značenje? Otrivamo najčešće razloge zašto žene nose prsten na lančiću!

Nošenje prstena kao privezak često se primenjuje iz praktičnih razloga, na primer zbog posla koji na rukama onemogućava nošenje nakita, ali i zbog zdravstvenih razloga.

Osobe koje pate od reumatoidnog artritisa često ne mogu nositi nakit na prstima, ali da okače prsten na ogrlicu odlučuju se i osobe koje dobiju višak kilograma ili im otiču prsti.

Postoji samo jedno simbolično značenje zbog kojeg se prsten nosi oko vrata, a to je zavet ili obećanje. Kada nekoj osobi nešto obećate ili se zavetujete sa njom, u nekim kulturama prsten se onda kači na ogrlicu i nosi oko vrata. Takođe, ovo može biti simbol autentičnosti i želje osobe da pokaže kako je drugačija, svoja, posebna.

Mnoge žene na ovaj način nose prstenje svoje majke ili bake koje su dobile kao nasledstvo. Ukoliko im ovaj prsten ne odgovara, onda ih umesto na prst, stavljaju na ogrlicu i tako nose kao posebnu uspomenu na neku osobu. Na ovaj način prsten je i bliže srcu. U nekim kulturama prsten na ogrlici nosile su udovice, piše Kurir Stil.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

LifeStyle

Koliko često treba prati odeću? – Šta kažu stručnjaci

Unsplash

Dok neki ljudi peru garderobu posle samo jednog oblačenja, ostali idu u drugu krajnost i nose je predugo. Samo majice, bele i svilene stvari treba da perete posle prvog nošenja, dok ostatak garderobera dozvoljava fleksibilnost.

Tako, na primer, pamučne i džempere od kašmira perite nakon dva nošenja, dok oni od sintetičkih materijala mogu izdržati i pet oblačenja. Brushaltere i haljine perite nakon tri nošenja, što važi i za helanke i šorceve. U pidžami ne bi trebalo da provedete više od tri noći, dok su džins i blejzeri zreli za mašinu posle pet nošenja.

Najizdržljivije su suknje, potkošulje i jakne koje možete obući i do sedam puta pre nego što ih bacite u mašinu. Kožne jakne nosite na hemijsko jednom u sezoni, dok vunene kapute možete i dva puta ako je potrebno.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu