Connect with us

Aktuelno

Koji su benefiti konzumiranja kafe sa limunom

Pixabay

U poslednje vreme sve češće se na društvenim mrežama mogu pronaći neobični saveti za mršavljenje. Tako se nedavno pojavio i trend dodavanje soka od limuna u kafu.

Sok od limuna u kafi navodno bi trebalo da pomogne u skidanju masnih naslaga, ali i smanjenju rizika od dijabetesa. Iako kombinacija ova dva sastojka i nije baš ukusna, postala je izuzetno popularna zbog jednostavne pripreme i dostupnosti ovih namirnica, prenosi Klix.ba.

Ova kombinacija navodi se i kao dobar afrodizijak, ali nutricionisti ističu da ne postoji nikakv dokaz koji bi pokazao da ovaj napitak ima takve prednosti.

– Kafa i limun su bogati izvori antioksidansa. Međutim, nema značajnih dokaza koji bi upućivali na to da bi dodavanje limuna kafi moglo da ponudi dodatne zdravstvene prednosti osim povećanja unosa antioksidansa – navodi nutricionista Kristal Skot.

Ideja da ova dva sastojka u kombinaciji imaju razne benefite potiče od toga da ispijanje crne kafe i limunada bez dodatog šećera zapravo podstiču rad creva.

Osim toga, kafa sadrži kofein koji stimuliše nervni sistem i daje nam energiju, a limun je bogat vitaminima, pa se često koristi kao prirodni lek i to naručito kod prehlade i gripa.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
1 Comment

1 Comment

  1. Jelena

    16/05/2023 at 15:33

    Čula sam da kafa sa limunom može da ublaži glavobolju. I kažu da je teško navići se na taj ukus, ali kada ga jednom prihvatite, više ne možete da popijete kafu bez par kapi limuna.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Netflix počeo primenu strožih mera za deljenje lozinke na svom najvećem tržištu

Unsplash

Netflix je u Americi, na svom najvećem tržištu, konačno započeo naplatu deljenja lozinke sa korisnicima koji nisu članovi domaćinstva pretplatnika. Striming servis je omogućio pretplatnicima koji su na standardnim i premijum paketima, a koje plaćaju 15,5 odnosno 20 USD mesečno, da imaju jednu osobu sa kojom mogu da dele šifru i izvan svoje kuće i to po ceni od 8 USD za mesec dana.

To je samo 2 USD jeftinija opcija u odnosu na to da korisnik odabere osnovni paket ove kompanije.

Iako još nije objavljeno kako će Netflix uspevati da prepozna identitet korisnika ili naloga, iz kompanije kažu da će i dalje svi članovi domaćinstva koji su pretplaćeni moći da strimuju serije i filmove bez obzira na to gde se nalaze.

Procenjuje se da je poslednjih godina više od 100 miliona ljudi širom sveta koristilo lozinku koju su sa njima podelili prijatelji ili članovi porodice, a da nisu morali da plate. Kompanija ima inače 232,5 miliona pretplatnika iz celog sveta koji najviše doprinose prihodima platforme koji su prošle godine dostigli 32 mlrd USD.

Slab rast broja pretplatnika u poslednjoj godini, kao i gubitak starih, naveo je kompaniju da promeni raniju praksu i privoli one koji su njihove usluge besplatno koristili, da počnu da plaćaju.

Sprečavanje deljenja lozinke najpre je počelo u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji, a zatim i u Latinskoj Americi.

Pored toga, pre nego što su primenili još strože mere, najavili su i opciju prebacivanja profila, kako bi i oni korisnici koji su do sada gledali preko tuđih lozinki, mogli da sačuvaju dosadašnju istoriju pregleda.

Netflix je takođe ponudio i jeftiniji paket, koji košta 7 USD mesečno, ali koji podrazumeva da se tokom serija i filmova koje korisnici gledaju, prikazuju i reklame. Od tada su dobili još devet miliona pretplatnika, od kojih se nisu svi opredelili za jeftiniji plan, piše Euronews.

Neka se spreme Britanci

Netflix je takođe kontaktirao korisnike u Velikoj Britaniji, kojih ima oko 15 miliona i obavestio ih da će uskoro i oni ostati bez opcije deljenja lozinke. U mejlu koji su pretplatnici dobili, stoji da im se savetuje da radi dodatne sigurnosti, promene lozinku.

Srbija još nije na spisku zemalja u kojima počinje naplata ove usluge, ali je pitanje trenutka kada će se plan i ovde realizovati. Inače, Netflix je za neke zemlje, uključujući i Srbiju, ažurirao cene pretplate za svoje postojeće pakete, pa tako Basic paket sada košta 4,99 EUR (ranija cena je iznosila 7,99 EUR), Standard paket košta 7,99 EUR (ranija cena je bila 9,99 EUR), dok Premium paket sada košta 9,99 EUR (stara cena 11,99 EUR).

Prema pisanju Wall Street Journal, cene su niže i u nekim zemljama na Bliskom istoku, u subsaharskoj Africi, Latinskoj Americi i Aziji.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu