Povežite se sa nama

Kultura

ISKON & Friends – Gusta mi magla padnala

Objavljeno

on

Projekat „Iskon i prijatelji“ nastao je kao želja grupe Iskon da 20 godina postojanja obeleže muzičkom saradnjom sa prijateljima iz Meksika, Italije i Francuske.

Pred publikom su dve kosovske pesme „Marijo, bela kumrijo“ i „Gusta mi magla padnala“ koje možete poslušati na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music.

Muzičari koji su učestvovali na obe pesme su Grupa Iskon, Dečiji hor „Iskončići“, Maria Grazia Abatantuono (Francuska) – glas, Roberto Piccirilli (Italija) – violina, Carlo Mascolo (Italija) – trombon,         Aldo Grillo (Italija) – perkusije, Pippo Casamassima (Italija) – kontrabas, Alberto Cabeza (Meksiko) – bas gitara i Luis Cenobio Govea Padilla (Meksiko) – harmonika.

Razlog zbog kojeg su upravo ove dve pesme odabrane je što smo sa njima započeli našu muzičku priču 2001. godine. Naime, na našem prvom nastupu u okviru Balksanskog festivala mladih u Grčkoj, dve od čeitiri pesme sa kojima smo se predstavili festivalskoj publici su bile upravo ove dve pesme. Na grčkom festivalu smo nastupali tri večeri u tri različita grada. Grupa Iskon je u tom momentu brojala šest članova grupe. Danas su obe pesme aranžmanski bogatije zbog većeg broja učesnika u obe pesme – izjavila je ovim povodom Milanka Nastasović, vokal grupe Iskon.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: ISKON & Friends – Gusta mi magla padnala - UrbanStandard

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu