Connect with us

Covid19

Američki savetnik: Kina mora da dozvoli još jednu istragu o poreklu korone

Foto: Unsplash

Savetnik za bezbednost američkog predsednika izjavio da Kina mora da dozvoli još jednu međunarodnu istragu o poreklu korona virusa na svojoj teritoriji.

„Kina ima izbor, ili da dozvoli još jednu istragu koju bi predvodila SZO, ili da bude izolovana od strane svetske zajednice“, izjavio je Džejk Salivan.

On je to upozorenje izneo tokom intervjua za američku TV mrežu Foks njuz.

Upitan da li će i američki predsednik Džo Bajden insistirati na drugoj međunarodnoj istrazi o poreklu korona virusa u Kini, odnosno na tome da ona bude nezavisna, Saliven je odgovorio da je o tome bilo reči na nedavnom samitu G7 i da je Bajden „ubedio“ svoje sagovornike da Kina mora da se „pritisne“.

Pekingu je, tvrdi Salivan, dat ultimatum, ili da se povinuje zahevima i dozvoli istraživačima pravi rad kako bi se otkrilo odakle stvarno dolazi kovid-19, ili da se suoči sa izolacijom međunarodne zajednice, prenela je Raša tudej.

Trebalo bi napomenuti i da ovaj novi zahtev da se u Kini ponovo sprovede istraga o poreklu korona virusa stiže nakon otkrića da su se prvi slučajevi obolelih koji su imali simptome poput onih koje imaju zaraženi kovidom-19 pojavili znatno pre izbijanja pandemije u laboratoriji u Vuhanu.

Međutim, postoje i istraživanja sprovedena u Americi, a po kojima je vrlo verovatno da je virus na američkom tlu bio prisutan takođe pre zvaničnog proglašenja pandemije.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Covid19

Manje od 900 novozaraženih: Preminulo 12 ljudi

Tokom poslednja 24 časa zabeleženo je još 841 novozaraženih korona virusom.

Od posledica ovog virusa preminulo je dvanaest ljudi.

Na bolničkom lečenju nalazi se 261 pacijenata, dok je na respiratorima 18.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu