Connect with us

Aktuelno

Znate li kako izgleda luksuzan stan u Japanu od samo 10 kvadrata? (VIDEO)

Unsplash

Život u malom prostoru česta je pojava u Tokiju, u kojem živi gotovo 14 miliona ljudi, a pronaći dobro projektovane i minijaturne stanove u novogradnji prava je retkost. Baš su zato u Zemlji izlazećeg sunca u poslednje vreme izuzetno popularni stanovi Ququri.

Pre svega treba istaći da se ono što smatramo malim stanom u našerm regionu u Japanu smatra prostranim mestom za život. Japanski minijaturi stanovi znaju se prostirati na tek pet do deset kvadratnih metara, a opet obuhvatati sve potrebne stvari za normalan život.

Dobar primer za to su stanovi Ququri u Tokiju, koji su popularni među samcima u dvadesetim i tridesetim godinama života. Raspoređeni su u nekoliko različitih stambenih zgrada, a obično su smešteni uz prometne četvrti poput Shinjukua, Shibuye, Ebisua i Nakamegura.

Jedna od posebnosti tih stanova je i odvojena tuš-kabina od toaleta, pa ih mnogi nazivaju luksuznim smeštajem. Kako prenosi Punkufer, stan ima i priključak za mašinu za veš. Opremljen je pločom za kuvanje i sudoperom te pruža multifunkcionalni prostor koji možete pretvoriti u spavaću i dnevnu sobu, kancelariju ili mesto za opuštanje.

Mesečni najam u tim minijaturnim stanovima iznosi od 330 do 530 EUR, a internet je besplatan za sve.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Netflix počeo primenu strožih mera za deljenje lozinke na svom najvećem tržištu

Unsplash

Netflix je u Americi, na svom najvećem tržištu, konačno započeo naplatu deljenja lozinke sa korisnicima koji nisu članovi domaćinstva pretplatnika. Striming servis je omogućio pretplatnicima koji su na standardnim i premijum paketima, a koje plaćaju 15,5 odnosno 20 USD mesečno, da imaju jednu osobu sa kojom mogu da dele šifru i izvan svoje kuće i to po ceni od 8 USD za mesec dana.

To je samo 2 USD jeftinija opcija u odnosu na to da korisnik odabere osnovni paket ove kompanije.

Iako još nije objavljeno kako će Netflix uspevati da prepozna identitet korisnika ili naloga, iz kompanije kažu da će i dalje svi članovi domaćinstva koji su pretplaćeni moći da strimuju serije i filmove bez obzira na to gde se nalaze.

Procenjuje se da je poslednjih godina više od 100 miliona ljudi širom sveta koristilo lozinku koju su sa njima podelili prijatelji ili članovi porodice, a da nisu morali da plate. Kompanija ima inače 232,5 miliona pretplatnika iz celog sveta koji najviše doprinose prihodima platforme koji su prošle godine dostigli 32 mlrd USD.

Slab rast broja pretplatnika u poslednjoj godini, kao i gubitak starih, naveo je kompaniju da promeni raniju praksu i privoli one koji su njihove usluge besplatno koristili, da počnu da plaćaju.

Sprečavanje deljenja lozinke najpre je počelo u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji, a zatim i u Latinskoj Americi.

Pored toga, pre nego što su primenili još strože mere, najavili su i opciju prebacivanja profila, kako bi i oni korisnici koji su do sada gledali preko tuđih lozinki, mogli da sačuvaju dosadašnju istoriju pregleda.

Netflix je takođe ponudio i jeftiniji paket, koji košta 7 USD mesečno, ali koji podrazumeva da se tokom serija i filmova koje korisnici gledaju, prikazuju i reklame. Od tada su dobili još devet miliona pretplatnika, od kojih se nisu svi opredelili za jeftiniji plan, piše Euronews.

Neka se spreme Britanci

Netflix je takođe kontaktirao korisnike u Velikoj Britaniji, kojih ima oko 15 miliona i obavestio ih da će uskoro i oni ostati bez opcije deljenja lozinke. U mejlu koji su pretplatnici dobili, stoji da im se savetuje da radi dodatne sigurnosti, promene lozinku.

Srbija još nije na spisku zemalja u kojima počinje naplata ove usluge, ali je pitanje trenutka kada će se plan i ovde realizovati. Inače, Netflix je za neke zemlje, uključujući i Srbiju, ažurirao cene pretplate za svoje postojeće pakete, pa tako Basic paket sada košta 4,99 EUR (ranija cena je iznosila 7,99 EUR), Standard paket košta 7,99 EUR (ranija cena je bila 9,99 EUR), dok Premium paket sada košta 9,99 EUR (stara cena 11,99 EUR).

Prema pisanju Wall Street Journal, cene su niže i u nekim zemljama na Bliskom istoku, u subsaharskoj Africi, Latinskoj Americi i Aziji.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu