Connect with us

Politika region

Zdravko Ponoš o podeli odgovornosti za Kosovo: „Ostaće samo zapamćeno ko u parlamentu nije otišao u toalet“

Photo: Unsplash

Zdravko Ponoš, lider pokreta Srbija centar-Srce, oglasio se na Tviteru zaključkom kako će vlast potvrditi legitimitet po pitanju Kosova.

„Važno mu je samo da se skupštinska sednica desi i eto legitimiteta. Nevažno ko je za, a ko protiv i sa kojim opravdanjem. Ostaće zapisano samo ko u toj podeli odgovornosti nije išao u toalet“, napisao je Ponoš na Tviteru.

U četvrtak 2. februara Narodna Skupština zaseda na predlog Vlade Srbije, jedina tačka dnevnog reda, je izveštaj vladine Kancelarije za KiM o pregovorima sa Prištinom, od septembra prošle do sredine januara ove godine.

Sedinici će prisustovati predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, ali će prava tema biti francusko-nemački plan za Kosovo.

Vučić je 20. januara, nakon sastanka sa zapadnom diplomatskom petorkom objavio da Srbija prihvata da pregovara o ovom planu, da ima jednu rezervu, da joj je predočen ulitimatum ako plan odbije, te da će se o tome konsultovati sa Vladom, parlamentom i članovima svih važnijih društvenih grupa.

Opozicione stranke, izuzev pojedinih poput Zavetnika, odbile su zatvorene konsultacije sa Vučićem, i tražile objavljivanje francusko-nemačkog plana i raspravu u Skupštini.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Zoran Lutovac: „Neću ići na konsultacije sa Vučićem oko sporazuma sa Kosovom“

Photo: Unsplash

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac saopštio je da neće ići na konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko sporazuma sa Kosovom, jer nema potrebe da ih naknadno upoznaje sa dokumentom koji je već prihvatio i javnost upoznao preko posrednika i medija.

Od sastanka se može očekivati da će ga Vučić upotrebiti u propagandne svrhe, a ne za konsultacije, napisao je Lutovac na svom Tviter nalogu.

Lutovac je ocenio da nije normalno da predsednik Srbije poziva predstavnike poslaničkih grupa da dođu kod njega na razgovor, nego obrnuto, da se on odazove pozivu poslanika da položi račune u Skupštini.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu