Connect with us

Politika region

Zdravko Ponoš: „Izbori u postojećim uslovima ne trebaju ni narodu ni opoziciji“

Photo: Unsplash

Predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da treba podići zahteve „narodnog bunta“, jer kako je ocenio, nikakve personalne promene neće ništa promeniti u trenutnoj situaciji.

Ponoš je ocenio da izbori u postojećim uslovima ne trebaju „ni narodu ni opoziciji“.

„Rešenje nisu neki iskamčeni izbori na jesen već pravi izbori ali njih treba da raspiše neko drugi. Javni interes je da se stvore uslovi za normalne izbore. Da bismo imali normalne izbore, treba nam prelazna, tehnička vlada sa mandatom da pospremi stanje u društvu“, rekao je Ponoš za televiziju N1.

Ocenio je da opozicija ima „sve razloge“ da drugačije artikuliše zahteve protesta.

„Mala pobeda je da promenimo sastav REM-a. Kome trebaju male pobede? Nikakve personalne promene neće ništa rešiti u ovakvoj situaciji“, kazao je bivši načelnik Generalaštaba Vojske Srbije i kandidat dela opozicije na predsedničkim izborima 2022. godine.

Ponoš je dodao da građane na ulice „nije izvela opozicija već vlast svojim nečinjenjem ili lošim činjenjem“.

„Na opoziciji je velika odgovornost da to ne upropasti, da ne pristane na mrvice sa Vučićevog stola“, naveo je predsednik pokreta SRCE.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu