Connect with us

Kultura

Završen Beogradski Manifest

Foto: LiveProduction

Završen je deveti Beogradski Manifest, koji je tokom tri dana opravdao status jednog od najomiljenijih festivala prestonice.

Kalemegdan je tokom vikenda bio ispunjen muzikom, grajom dece, a više od 50.000 posetilaca je uživalo u bogatom sadržaju u šest tematskih zona festivala.

U zoni Aduti Srbije svi zainteresovani su mogli da saznaju sve informacije vezane za turističku ponudu više od 30 opština iz cele Srbije, ali i da degustiraju i kupe domaće proizvode. Svoje istorijske lokalitete i tradiciju je predstavila i turistička organizacija Republike Srpske, a na centralnoj bini su se smenjivale folklorne i pevačke grupe.

Kao i svake godine najveselije, ali i najglasnije je bilo u dečjoj zoni Mašta može svašta, gde su mališani uživali u nastupima klovnova, štulaša, kostimiranih junaka, pozorišnim i mađioničarskim predstavama i pevali i igrali uz najlepše dečje pesme, a u otvorenom studiju agencije Next Generation oprobali su se kao mali manekeni. Članovi udruženja Autizam Srbija su prikazali svoje radove i igrali se sa vršnjacima, a sigurno su započeta i neka nova prijateljstva.

Relax zona je bila mesto za uživanje i opuštanje na travnjacima u hladovini sa predivnim pogledom. Sprovedena je društveno-odgovorna kampanja Svaka limenka se računa i sve limenke koje su prikupljene na festivalu će biti reciklirane.

Velika revija i izložba oldtajmer automobila je poslednjeg dana oduševila posetioce, a tokom revije svaki automobil je predstavljen kroz interesantu priču.

Značaj festivala Beogradski Manifest za razvoj manifestacionog turizma već godinama prepoznaju i institucije, tako da je i ove godine veliki porodični festival podržalo Ministarstvo turizma i omladine, Turistička organizacija Srbije, JP “Beogradska tvrđava” i Gradska opština Stari Grad, koja je bila domaćin devetog Beogradskog Manifesta.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kaliopi najavila koncert u Beogradu

Foto: Promo

Kaliopi je na koferenciji za medije u mts Dvorani najavila koncert, koji će održati posle četiri godine u mts Dvorani.

Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u mts Dvorani,  zakazan za 04.novembar. Istovremeno, ona je tom prilikom i premijerno novinarima prikazala spot za novu pesmu „Kad osvane“.

O numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: „Uvek mi je praznik na duši, kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam i danas. Smatram da ova pesma stiže u pravi čas. Kompletan autor je Romeo Gril, koji je i dao ideju za spot koji smo videli. Spot je snimao u Skoplju. U Beogradu ću svakako pevati novu pesmu, kao i hit duet  „Znam“ sa Željkom Samardžićem“, istakla je poznata umetnica, ne otktrivajući još uvek da li će se Samardžić pojaviti na koncertu.

Govoreći o predstojećem nastupu, koji će se održati za tačno mesec dana, Kaliopi napominje da se iskreno raduje nastupu u gradu sa „najlepšim osmehom“: „Kao što je Đorđe Marjanović pevao u pesmi „Beograde“, tako i ja Beograd posmatram kao grad koji je večno mlad i nikad ne stari. Beograd pruža osećaj da smo mladi i živahni, pa iako nemam privilegiju da živim ovde, ja vidim sve njegove najlepše strane“, poručuje Kaliopi.

Očekuje se da će nas  Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu