Connect with us

Crna Gora

Vojo Laković: „Sistem predsednika Mila Đukanovića, da preko Kosova ugroze Aleksandra Vučića“

Foto: Unsplash

Ministar Milojko Spajić oglasio se povodom slučaja u kojem je potpredsednik odlazeće vlade Dritan Abazović prozvao njega, Zdravka Krivokapića i Voju Lakovića.

Abazović ih je, podsećamo pozvao da odgovore „ko im je operativna veza“ iz druge države, koja traži tajne podatke ANB-a o navodnom ugrožavanju bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Spajić je saopštenjem ukazao na to da nije uključen ni u kakve „operativne veze“ i da je to domen isključivo Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i policije.

„Odgovornost za stanje u bezbednosnom sektoru i za urušavanje, koje konstatuje potpredsednik vlade, koji je koordinator tog sektora, nije nadležnost resora na čijem sam čelu. Nisam uključen u nikakve ‘operativne veze’, što je domen isključivo ANB i policije. Neka potpredsednik Abazović objasni građanima šta je tačno mislio“, naveo je Spajić u saopštenju, uz optužbe na račun podgoričkih Vijesti da nastavljaju kampanju protiv njega.

Podseća se da je obaveštajni saradnik premijerovog savetnika za bezbednost Lakovića, tražio je od njega da sazna ko iz okruženja Đukanovića navodno pokušava da ugrozi bezbednost njegovog srpskog kolege Vučića.

To piše u dokumentu, koji je Laković pre nekoliko meseci poslao šefu crnogorske tajne službe Dejanu Vukšiću, a koji su Vijesti imale uvid.

Vukšić je, piše podgorički dnevnik, objasnio da su informacije o tome šta su dobili od Lakovića označene stepenom tajnosti. Krivokapić nije odgovorio na pitanja Vijesti o tom slučaju, niti je komentarisao optužbe Abazovića.

Laković, koji je bivši policijski funkcioner, nije odgovorio ko njegova „operativna veza“, koja je tražila informacije o navodnom ugrožavanju bezbednosti predsednika Srbije.

On je pre par meseci obavestio je Vukšića, da ga je njegova operativna veza zamolila da sazna, koje osobe angažuje „sistem“ predsednika Mila Đukanovića, preko Kosova, da ugroze Vučića.

„Od moje operativne veze dobio sam informaciju, u obliku molbe, da pokušam saznati, koja lica angažuje ‘sistem’ predsednika Mila Đukanovića, preko Kosova, da bi se ugrozila bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića… O svemu navedenom od moje strane je upoznat i premijer. Informacija se dostavlja Vama na dalje postupanje“, napisao je Laković u dokumentu nazvanom „Informacija“.

Prema informacijama Vijesti, Laković je dva puta slao istu informaciju šefu tajne policije, s tim što je u prvobitnoj verziji bilo napisano i ime njegove navodne operativne veze.

Osim šture informacije da ga je operativna veza zamolila da sazna ko iz „sistema Đukanovića“ pokušava da ugrozi Vučića, Laković nije napisao nijedan detalj o tome.

Laković je u saopštenju optužio Abazovića da je svojom izjavom, kojom je prozvao njega, ministra Spajića i premijera Krivokapića, ugrozio njegovu i bezbednost njegove porodice.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu