Connect with us

Politika

Vladimir Orlić: „Srbija ponosna na odnose sa Kinom“

Photo: Pexels

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je, u razgovoru sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Li Hongdžongom, da je Srbija ponosna na izvanredne odnose, snažnu saradnju i izuzetne rezultate koje ostvaruje sa Kinom.

On je istakao da brojni značajni projekti, podrška u najtežim trenucima i zajednički rad u raznim oblastima potvrđuju da naše dve zemlje gaje čelično prijateljstvo, utemeljeno na bliskim odnosima dvojice lidera – Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, navodi se u saopštenju.

Orlić je Hongdžongu preneo zahvalnost zbog čvrste i principijelne pozicije Kine kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i naglasio da Kina, takođe, ima punu podršku Srbije po pitanju poštovanja principa „Jedne Kine“.

Hongdžong je izrazio zahvalnost na podršci predsedniku Srbije, premijerki i predsedniku Skupštine, koji su omogućili da zajednički projekti dve države uspešno napreduju i postižu odlične rezultate.

On je naglasio značaj intenziviranja razmene iskustava i dobre prakse između zakonodavnih institucija, kako bi se obezbedilo još bolje okruženje za saradnju i pružila zakonodavna osnova za razvoj projekta od zajedničkog interesa.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu