Connect with us

Politika region

Vladimir Orlić: „Srbija napreduje ka EU, ne nazaduje“

Photo: Unsplash

Evropska unija je po svim parametrima najznačajniji ekonomski partner Srbije sa kojim ostvaruje dve trećine izvoza robe, polovinu izvoza usluga i tri petine svih stranih direktnih investicija, a podrška EU je od izuzetnog značaja, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Orlić je na 11. sastanku predsednika parlamenata Jugoistočne Evrope u Budimpešti istakao da je Srbija prethodnih godina postigla jasan napredak u više 30 pregovaračkih poglavlja, zabeležen i u godišnjem Izveštaju Evropske komisije, i da ni u jednoj oblasti nije zabeleženo nazadovanje.

Dodao je da je progres konstatovan u ekonomskom jačanju zemlje, obezbeđivanju nezavisnosti pravosuđa, borbi protiv korupcije i u pogledu slobode izražavanja i slobode medija.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Nadzorni odbor za izbornu kampanju smatra da Aleksandar Vučić ne vodi funkcionersku kampanju

Photo: Unsplash

Opozicioni član pomenutog odbora Slobodan Prvanović saopštio je da je na sednici ponovo glasano o osnovanosti njegovog predloga da se osudi zloupotreba položaja Predsednika Republike, u vezi sa funkcionerskom kampanjom.

Podsetio je da je njegov predlog obuhvatao i da se uputi zahtev Tužilaštvu da pokrene postupak i da se pozove Agencija za sprečavanje korupcije da o tome zauzme stav.

„Uprkos tome što je Vučić sam izjavio da, iako je predsednik svih građana, učestvuje u predizbornoj kampanji i podržava jednu političku opciju, kolege su smatrale da je moj predlog neosnovan“, naveo je Prvanović.

Dodao je da pet članova Nadornog odbora smatralo da je njegov predlog neosnovan, tri da je osnovan, dok su dva člana bila uzdržana.

Nadzorni odbor za izbornu kampanju ima 10 članova, koje je imenovala Skupština Srbije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu