Connect with us

Politika

Vjosa Osmani: „U narednih nekoliko dana odluka da li se odlažu izbori na severu Kosova“

Photo: Unsplash

Predsednica Vjosa Osmani rekla je da će odluka o tome da li se odlažu izbori u opštinama na severu Kosova biti doneta za nekoliko dana, prenosi Koha.

Ona je rekla da čeka izveštaj bezbednosnih institucija o situaciji na severu, kao i da se juče sastala sa predstavnicima nekih bezbednosnih institucija.

Osmani je navela da postoje kriterijumi koje definiše Venecijanska komisija za odlaganje izbora, kao i da će predstavnici političkih partija biti pozvani u Predsedništvo na raspravu po ovom pitanju i da će se odluka doneti konsenzusom.

Izbori za gradonačelnike opština na severu zakazani su za 18. decembar, a za Skupštine opština Zvečana i Leposavića 25. decembra.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Edvard Ferguson: „Sebična ruska kampanja uticala na rast cena“

Photo: Unsplash

On je na otvaranju Beogradskog ekonomskog foruma rekao da postoje velika neizvesnost i ozbiljna ograničenja po pitanju globalne ekonomije.

Ferguson je naveo da je industrijski rast u Srbiji pao za 4 % zbog smanjenja potražnje partnera.

Istakao je da rat utiče na najranjivije i naveo da je globalno zabeležen pad od 10 do 12 odsto u proizvodnji pšenice i ječma, da je smanjen i izvoz iz Ukrajine, a da je zemljama Afrike najviše treba ukrajinsko žito.

Ferguson je rekao da će morati da se smanji sposobnost Rusije na napravi ponovo sličan vojni pritisak i da Evropa nikada više neće biti u situacija da mora da se oslanja na ruski gas i naftu, uz nove vidove zelene energije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu