Connect with us

Politika

Vjosa Osmani: „Što se pre Srbija urazumi i shvati da su nezavisnost i suverenitet Kosova nepovratna realnost, to bolje za njih“

Foto: Unsplash

Uzajamno priznanje je u središtu dijaloga Kosova i Srbije i što pre se Srbija urazumi i shvati da su nezavisnost i suverenitet Kosova nepovratna realnost, to bolje za njih i za naše bilateralne odnose, kao i za mir i stabilnost celog regiona, rekla je predsednica Kosova Vjosa Osmani za CNN.

Nadam se da će se Srbija suočiti sa prošlošću i odvojiti od Miloševićevog nasleđa i shvatiti da možemo zajedno kao region da idemo ka Evropskoj uniji, čim dođe do međusobnog priznanja, kazala je Osmani, prenosi Klan Kosova.

Ona je istakla da je Kosovo kao jedini put izabralo evroatlantske integracije i da ne veruje u ideju kojom Srbija pokušava da ide napred, putem i Moskve i EU u isto vreme.

Osmani je rekla da Evropska unija sada redefiniše proces prijave za članstvo i da je odlukom o Ukrajini i Moldaviji dala prioritet geostrateškom procesu donošenja odluka.

Važan je proces zasnovan na zaslugama, važni su kriterijumi, ali nikada ne smemo zaboraviti da sve moraju da vode osnovne vrednosti Evropske unije. Mi smo to dokazali pre mnogo godina, a Ukrajina sada dokazuje da smo u stanju da stavimo živote na prvu liniju fronta, kako bismo odbranili vrednosti EU, kazala je Osmani, prenosi Kosovo onlajn.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu