Connect with us

Politika

Vjosa Osmani prihvata izbore na severu Kosova, ali ima „zadatak“ za Srbe

Photo: Unsplash

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za Rojters da bi peticija, koju bi potpisalo 20 % birača bila najdemokratskiji način da se iniciraju novi izbori u opštinama na severu, piše Kosovo online.

„Na ovaj način mislim da bismo obezbedili učešće Srba, jer bi početni zahtev došao od njih, od građana“, rekla je Osmani.

Osmani je rekla da bi smena gradonačelnika putem peticije birača bila „neka vrsta referenduma“, koji bi otvorio put za održavanje izbora za nove gradonačelnike. Ona je rekla da bi ceo proces mogao da se završi u roku od nekoliko meseci.

Dodala je da će Kosovu pre raspisivanja novih izbora biti potrebna uveravanja međunarodne zajednice da se Beograd u njih neće mešati.

Govoreći o prisustvu Kfora na Kosovu, Osmani je rekla da želi da mirovne snage NATO ostanu, dok Kosovo ne bude primljeno u taj savez.

Komentarišući nedavni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Moldaviji u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca, Osmani je rekla da je Vučić „pokušao ponovo da napravi dosta drame, ali da nije dao ideje koje bi doprinele miru i stabilnosti u regionu“.

„Vučić je na većini sastanaka pravi kralj drame. Voli da se pretvara da čini velike ustupke, da je prevelik pritisak na njega, da je u opasnosti i sve to“, rekla je Osmani.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu