Connect with us

Kultura

Velika rokenrol žurka 28. januara u Lazarevcu

Velika rokenrol žurka najavljena je za 28. januar u Holu Centra za kulturu Lazarevac. Nastupiće bendovi: Rulja Inc., Kontra komitet, Grupa Tilt i Ozarje.

Grupa Tilt

Grupa Tilt je lazarevački rokenrol bend koji aktivno nastupa od kraja 2017. godine. Bend se pretežno oslanja na pank-rok zvuk i njujoršku scenu sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka a muzika koju sviraju je sve ono što nemate prilike da tako često čujete po klubovima.

Iza sebe beleže nastupe širom zemlje, Beograd, Zemun, Čačak, Užice, Smederevska Palanka, Zrenjanin, Subotica… Članovi ovog tria su Jovan Vidaković (gitara/vokal), Vladan Belaćević (bas gitara/vokal) i Momčilo Anđelković (bubnjevi).

Kontra Komitet

Kontra Komitet je pank bend iz Šapca, nastao 2018 godine. Članovi benda su Branko Mićanović Kića (vokal, gitara), Darko Stefanović Guza (gitara), Dejan Gavrilović Gavra (bas) i Vujadin Stanic Vul (bubanj).

Članovi benda su iskusni muzičari sa jasnom porukom i stavom koji se itekako oseća u njihovoj muzici i tekstovima. Bend je nedavno objavio svoj album „Cepaj Brate“ za izdavačku kuću Multimedia Music na svim relevantnim striming servisima, a očekuje se i fizičko izdanje. Snimljeni su spotovi za pesme “Seci uši”, “Nema predaje”, “Budim se”, “Sistem”.

Prema izboru URMUS-a, Udruženja rok muzičara Srbije, bend Kontra Komitet nastupao je u decembru 2021, na takmičarskom, jubilarnom desetom Beogradskom rok festivalu, u konkurenciji osam odabranih. I osvojili su drugu nagradu, izvođenjem svojih pesama “Sistem”, “Bol”, i “Seci uši”. Pre toga nastupali su i kao gosti bendu Mortal Kombat, u šabačkoj Pivnici Floyd. Zabeležen je I nastup na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Rulja Inc.

Rulja Inc. je autorski rock’n’roll bend nastao u Lazarevcu 2018. godine. Bend trenutno čine 4 člana: Ivan Simić- vokal/gitara, Marko Milutinović- gitara, Vuk Stojanović- bas gitara i Filip Todorčević- bubanj.

Bend je do sada objavio jedan studijski album za izdavačku kuću „Multimedia Music“, pod nazivom „Ništa Skriveno“, koji je osim na svim relevantnim digitalnim platformama, dobio i svoje fizičko izdanje na disku koji se nalazi u prodaji od septembra 2022.

Bend u osnovi neguje rock’n’roll zvuk, sa primesama različitih podžanrova, koji vuku korene iz muzike koja je oblikovala muzički ukus svakog člana benda ponaosob. U muzici benda se mogu čuti uticaji domaćih bendova poput Partibrejkersa, Bjesova, Block out-a između ostallih, kao i stranih bendova poput Queens of the stone age, Kyuss, Guns n Roses, Led Zeppelin, Aerosmith, Motorhead, kao i odabranih bendova heavy metal i punk orijentacije.

Bend je čitavu 2022. proveo u promociji debitantskog albuma, nastupajući u klubovima širom Srbije, kao i festivalima, od kojih se može izdvojiti nastup na Wind rock fest-u u Vršcu, gde je bend zauzeo treće mesto u takmičarskom delu i nastup na Velikogradištanskoj gitarijadi. Zapaženi su bili i nastupi u klubu Mladost u Subotici, klubu Fest u Zemunu, klubu Atom Akademija u Beogradu između ostalih. Ideja vodilja benda je što veći broj svirki gde god je to moguće, a bend već uveliko radi na novim pesmama od kojih su neke već imale koncertnu promociju na poslednjim svirkama.

Ozarje

Ozarje je autorsko-instrumentalni bend iz Lazarevca. Bend je osnovan 2018 godine i čine ga: Petar Stojanović (gitara), Aleksa Avramović (bubnjevi) i Luka Grujičić (bas gitara).

Bend je zabeležio nekoliko svirki tokom leta 2022. Izdvajaju se svirke na festivalu Arandjelovac Zove, nastup ispred Udruženja Muzičara Syncope, i u okviru manifestacije Kulturno leto u Lazarevcu.

Bend je prepoznatljiv po eklektičnom post-rock zvuku, po uzoru na muzičare i bendove poput Duster, Boris, Slint, Polvo, Piglet, Have a nice life, DJ Shadow, Tool, PJ Harvey i Blink-182.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Velika rokenrol žurka najavljena za 28. januar u Lazarevcu ; Nastupaju Rulja Inc., Kontra komitet, Grupa Tilt i Ozarje - Highwaystar Magazine

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu