Connect with us

Region

„Veličanje fašizma“: Osvanule oznake NDH i Azova, i to kod osnovne škole

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MLADEN VOLARIC/bs

U predgrađu Turanj u Karlolvcu na uređaju za regulaciju rada semafora naslikana je oznaka Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) sa šahovnicom kakva se koristila u NDH i ekstremnodesničarskom puku Azov ukrajinske vojske.

Savez antifašistickih boraca i antifašista nazvao je ovaj incident veličanjem fašizma, prenela je Hina.

Oznake stoje na uredaju uz državni put D1 nasuprot osnovne škole i to najmanje dva dana, rekao je za Hinu predsednik udruženja antifašista Grada Karlovca Miroslav Delić, ujedno potpredsednik nacionalne organizacija SABH-a, koji ih je uočio danas i o tome obavestio širu javnost.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MLADEN VOLARIC/bs

Delić je naveo da je razlog opetovanom velicanju ustaštva to što država ne sankcionira ustaške uzvike i znakovlja. Taj zabrinjavajuci trend, upozorio je, vidljiv je i na svakom Tompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gđe tinejdžeri spremno pjevaju i uzvikuju parole propalog fašistickog režima.

Delić kaže i da hrvatske vlasti svojim necinjenjem puštaju da zlo raste i naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole osvanuo i grafit Azov, što je, dodao je, naziv ultranacionalisticke jedinice u Ukrajini koja godinama održava kontakte s ekstremistickom scenom u inostranstvu.

„Na svakom državnom događaju redovno gledamo skandalozna ustaška obeležja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svesno ili podsvesno podržavaju ksenofobicnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav ‘za dom spremni’ te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovečanstva u istoriji sveta“, rekao je Delić.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

SOCIJALISTIČKA NARODNA PARTIJA CRNE GORE Saopštenje za javnost (23. jun 2022. godine)

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje Aleksi Bečiću da je časno prodavati patike, ali da je nečasno prodavati demagogiju i čitav život parazitirati na račun drugih kao što to sve vrijeme rade gospodin Bečić i njegovi najbliži saradnici.

„Umjesto što bez osnova napadaju časni SNP i naše funkcionere, Bečićevim Demokratama bi bolje bilo da razmisle o tome i da narodu odgovore na pitanje gdje su to Bečić i njegovi najbliži saradnici sticali političko i radno iskustvo i radne navike. Da li su mimo SNP-a, u kojem su bili naši juniori, i mimo Demokratske Crne Gore i državne kase igdje ikada zaradili ijedan cent? Jesu li bilo kada ovoj državi platili i cent poreza, a da je to ostvareno u realnom sektoru? Pamte li koliki su nam dug ostavili kada su napuštali SNP i to dug koji i dan danas vraćamo? I je li im toliko oslačalo parazitiranje na račun građana da i dan danas ne mogu da prežale što su zajedno sa Zdravkom Krivokapićem postali neslavni rekorderi u Crnoj Gori po tome koliko su kratko bili na vlasti? I da se slučajno ne zaboravi da su upravo voljom SNP-a došli do funkcija sa kojih su brzo i neslavno sišli.“

SNP podsjeća gospodu iz Demokrata da je najveća narodna, vjerska i kulturna izdaja kada, kao što je slučaj sa Demokratama, ne smiješ da kažeš kojim jezikom govoriš, u koju crkvu ideš i kada te sav narod svuda po Crnoj Gori prepoznaje kao bivše Srbe.“

„Savjetujemo Demokratama da crkvene velikodostojnike i njihovo djelo ne zloupotrebljavaju u svom političkom djelovanju. Našega velikoga Mitropolita Amfilohija se sjećamo kao čestitoga čovjeka, velikog hrišćanskog misionara i uzvišenoga Mitropolita crnogorsko-primorskoga Srpske pravoslavne crkve. Vladimir Joković ističe svoju pripadnost upravo našoj – Srpskoj pravoslavnoj crkvi. A umiju li i smiju li Bečić i njegovi najbliži saradnici da javno kažu kojoj oni crkvi danas pripadaju?“

I još nešto iz Socijalističke narodne partije imamo za Aleksu Bečića. Pošto se kočoperio juče po Zeti, mnogi bi pomislili da je ponovo postao Zećanin a da je sada bivši Srbin i bivši Podgoričanin. Pa bismo da mu poručimo da se uzalud ponovo sjetio da je Zećanin, jer poslije opšteg debakla koji doživljava njegova partija svuda po Crnoj Gori, ni u njegovoj Zeti na izborima neće proći bolje.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu