Connect with us

Hronika

Uhapšeno pet osoba – malverzacijama oštetile budžet Republike Srbije za više od 100 miliona dinara

Foto: Unsplash

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, Odsek Jagodina, u saradnji sa Sektorom poreske policije, Odsek Kragujevac, a po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužulaštva u Kralјevu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetile budžet Republike Srbije za više od 100 miliona dinara.

Uhapšeni su B.R. (40), odgovorno lice PR „Dušan Kop“, i PD „Dušan kop gradnja“ DOO iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela pranje novca i poreska utaja, kao i M.A. (30), S.R. (30), M.A. (25) i N.Š. (43), svi iz Kragujevca, osumnjičeni za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Sumnja se da je B.R, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, od 1. januara 2019. do hapšenja, na osnovu fiktivnih računa plaćao navodne usluge preduzetničkim radnjama koje su otvorili četvorica osumnjičenih, a koji su potom novac dizali sa računa i predavali na ruke B.R.

Na taj način B. R. je, kako se sumnja, prisvojio oko 32.539.680 dinara i oštetio budžet Republike Srbije za 100.668.908 dinara.

On se tereti da je tako stečen novac ulagao u kupovinu nepokretnosti, 15 vozila, jednog stana i izgradnju dve kuće, a potom deo te imovine prodao kako bi prikrio poreklo novca koji potiče iz kriminalne delatnosti.

B.R, M.A. i S.R. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M.A. i N.Š, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

(MUP/I.T.)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

Dani žalosti u Čačku – četvorica mladića izgubila život u saobraćajnoj nezgodi

Foto: Printscreen

Grad Čačak proglasio je ponedeljak i utorak 27. i 28. jun 2022. godine Danima žalosti, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četvorica mladića iz Čačka.

Podsetimo, do teške saobraćajne nezgode na putu Čačak – Gojna Gora u blizini sela Jančići došlo je kada je mladić koji se nalazio za volanom automobila „suzuki grand vitara“ izgubio kontrolu i sa mosta sleteo u korito reke Kamenice.

Četiri mladića starosti od 18 do 23 godine nastradala su na licu mesta, a vatrogasci pokušavaju da izvuku njihova tela iz provalije.

(novosti.rs)

I.T.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu