Connect with us

Ekonomija

Tomislav Momirović: „Pogrešna odluka prošlog saziva Vlade Srbije da se zaustavi priča o litijumu“

Photo: Unsplash

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je bila pogrešna odluka prošlog saziva Vlade Srbije, u kojoj je i sam sedeo, da zaustavi „priču o litijumu“.

Kako će se ta priča odvijati u narednom periodu videćemo, ali ne možemo da ignorišemo perspektive koje ona otvara, rekao je Momirović na panelu Kopaonik biznis foruma „Ekonomska agenda za Otvoreni Balkan“.

Prema njegovim rečima, Otvoreni Balkan je jedna od ključnih politika koju Vlada vodi sa ciljem da se građani regiona lakše povezuju i putuju, da lakše pronađu posao i kupuju proizvode iz neposrednog okruženja bez nepotrebnih nameta.

Svi smo mi pojedinačno mala tržišta i zato bi trebalo regionalno da se povežemo i osetimo konkretnu dobrobit, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo.

Kopaonik biznis forum traje od 5. do 8. marta, prijavljeno je oko 200 govornika koji će učestvovati na 34 panela, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.

Centralna tema je „Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“, navodi se u saopštenju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Tomislav Momirović: „CEFTA tržište je važno za srpsku privredu“

Photo: Pexels

„Značaj CEFTA tržišta za srpsku privredu je ogroman. CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije sa učešćem u ukupnoj razmeni zemlje u iznosu većem od 18 %“, rekao je Momirović posle konferencije „CEFTA WEEК 2023“ u Podgorici.

Dodao je da će predsedavanje Srbije biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma, radu na intenziviranju trgovinske razmene strana potpisnica CEFTA, a pružiće i priliku da se među prioritete predsedavanja postave teme digitalizacije i elektronske trgovine.

Momirović je istakao da ekonomska saradnja koja se bazira na standardima i principima Evropske unije u okviru CEFTA mehanizma, a posebno na iskrenoj volji učesnica, donosi rezultate u vidu rasta ekonomske aktivnosti, trgovine, stvaranja novih i boljih radnih mesta.

„Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine čvrsto stoje na stanovištu da je slobodna ekonomska regionalna saradnja od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je u prvih devet meseci ove godine Srbija ostvarila blizu pet milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa CEFTA“, rekao je ministar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu