Connect with us

Književnost

Svetski bestseler br. 1 „Okidač“ u prodaji

Foto: Promo (Vulkan)

Vulf Dorn u svom debitantskom romanu „Okidač“ otvara nam vrata psihijatrijske bolnice.

Uronite u napeti psihološki triler koji će vas nemilosrdno uvlačiti u najdublje ponore ljudske psihe!

Dok budete okretali stranice ovog romana, nećete biti sigurni šta se zaista dešava. Mislićete da ste na pravom putu, a samo nekoliko stranica kasnije suočićete se sa novim zagonetkama. Sumnjaćete u svakoga.

Posao u psihijatrijskoj bolnici nije nimalo lak. Svakog dana, doktorka Elen Rot susreće se sa odbačenim ljudima, sa neopisivom patnjom, sa najdubljom tamom uma. Međutim, za ovaj slučaj nije bila spremna. Soba broj 7 prepuna je užasa: pacijentkinja sklupčana pred njom pretučena je, zlostavljana. Zatvorena u sebe, mrmlja besmislene reči. Kaže da je traži Crni čovek. Njen glas je jeziv, glas male devojčice u telu žene: šapuće joj da će sada uzeti i Elen, jer niko ne može da pobegne od njega.

Kada zagonetna pacijentkinja sutradan nestane bez traga, počinje košmar za Elen, očajnička borba u kojoj više nikome ne može da veruje. Ulazi sve dublje u lavirint straha, nasilja i paranoje, iz kojeg više ne zna kako da izađe.

Elen je sigurna da ništa nije umislila, uprkos košmarima i događajima koje ne može da objasni. Crni čovek je prati i posmatra. Nesrećna doktorka skoro da gubi razum. Pokušaji da otkrije tajnu kidnapera i njegovog taoca više puta dovešće njen život u opasnost.

„Dorn zna kako da odvede čitaoce u ponore ljudske duše.“ – Sebastijan Ficek, autor bestselera Terapija i Igra žmurke

„Kao da je Dejvid Linč ekranizovao roman Stivena Kinga. Odlično!“ – Tomas Timejer, nemački pisac i ilustrator

Romani Vulfa Dorna postali su međunarodni bestseleri i osvojili su brojne nagrade, uključujući francusku nagradu Polar za najbolji međunarodni roman. Napeta priča o doktorki Elen Rot prevedena je na brojne jezike i prodata je u više od milion primeraka širom sveta.

Autor je dvadeset godina radio u psihijatrijskoj bolnici pre nego što se potpuno posvetio pisanju. Svoje znanje i iskustvo je odlično iskoristio i pretočio u uzbudljiv psihološki triler.

„Okidač“, roman zbog kog će vam se jeza spuštati niz kičmu, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” u Kragujevcu

Foto: Pixabay

U petak, 8. decembra u 18 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a održaće se promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” autorke Snežane Varde.

„Neretko sam upitan da ispričam nešto o Novom talasu. Retko sam imao priliku da sagovornik bude toliko verziran, motivisan i nadasve pripremljen. Kako su se pitanja ređala, tako su se i digresije ušunjavale i vrlo brzo je bilo očigledno da naš prvi razgovor neće biti i poslednji. Meseci su se nizali, a oduševljeni izveštaji sa novih susreta sa akterima su se slivali u ono što će postati ova knjiga. Meni deluje kao da će priča ostati večno nedorečena i upravo zato prija svako novo slovo.Pogotovo ovakvo, studiozno, nepristrasno, otkrivajući nam detalje nepoznate. Brzogutajuće štivo vredno posedovanja!”, kaže o knjizi Ivan Fece Firči (muzičar, Novi Sad).

„Knjiga predstavlja značajan dokument koji stoji kao svedok kulturnog razvoja jedne zemlje koja više ne postoji, a čije generacije i danas stasavaju slušajući tada nastalu muziku, koja i dalje oblikuje ukus i estetiku novih muzičkih stremljenja u Srbiji i regionu”, smatra prof. mas. Aleksandar Sedlar (Fakultet umetnosti, Niš).

„Četiri decenije od pojave Novog talasa, više je nego značajan povod da se kroz ovaj popkulturni fenomen prisetimo najznačajnijih autora i bendova, zaslužnih za formiranje muzičkog pravca koji je u okviru pokreta kultnog statusa, obeležio istoriju muzike i kulture toga doba na ovim prostorima”, naveo je o knjizi Snežane Varde prof. mr Dragan Tomić (Fakultet umetnosti, Niš).

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu