Connect with us

Magazin

Svalbard je raj za one koji traže avanturu i luksuz u srcu arktičkog čuda

Pixabay

Kada pomislimo na luksuzne odmore, često nas vode ka tropskim destinacijama sa belim peskom, luksuznim vilama i tirkiznim vodama. Međutim, za one avanturiste koji traže jedinstveno iskustvo i neobičnu dozu luksuza, Svalbard može biti prava destinacija iz snova.

Svalbard, arhipelag smešten visoko na severu Norveške, privlači putnike svojom divljom i netaknutom prirodom, prelepim fjordovima, ledenim planinama i, naravno, nezaboravnim iskustvima sa arktičkim divljim životinjama. Ovaj odvojeni raj za avanturiste i ljubitelje prirode nudi jedinstvenu priliku da se spoje sa divljim okruženjem na način koji retko gde drugde možete doživeti.

Ekskluzivni smeštaj na Svalbardu često obuhvata boutique hotele i ekološki osvešćene lože koje vam pružaju udobnost i toplinu u ovom hladnom okruženju. Nakon što se vratite sa dnevnih avantura, možete se opustiti pored kamina, uživati u staklenim igloima sa panoramskim pogledom na auroru borealis ili se prepustiti masažama inspirisanim arktičkom prirodom.

Jedan od najuzbudljivijih aspekata posete Svalbardu je upravo istraživanje arktičkog divljeg života. Ovde možete videti polarnog medveda u njegovom prirodnom okruženju, posmatrati foke i ptice u njihovim kolonijama, kao i istraživati ledeni svet podvodnih pećina. Za one s dubljim džepom, čarter letovi i krstarenja malim brodovima nude još intimnije susrete sa ovim divljim stvorenjima.

Aktivnosti na Svalbardu variraju od vožnje skuterima po ledenim prostranstvima i skijanja na stazi koja se prostire beskrajnim fjordovima do vođenih tura koje vas vode kroz misteriozne rudnike i arktičke pećine. Ako ste hrabriji, možete se čak upustiti u avanturu noćnog kampovanja pod aurorom borealis, stvarajući nezaboravne uspomene pod svetlima severnog neba.

Svalbard je destinacija koja će vas ostaviti bez daha svojom divljinom i prirodnom lepotom, a luksuz koji ćete doživeti ovde nije u tradicionalnom smislu, već u izuzetnim iskustvima koja su dostupna samo onima koji su spremni da se otisnu u ovu arktičku avanturu. Ovo je mesto gde se luksuz ogleda u susretima sa prirodom, osećaju slobode i avanture, i gde se jedinstvenost putovanja ocenjuje na potpuno nov način. Svalbard je raj za one koji traže više od klasičnog odmora – on je raj za one koji traže avanturu i luksuz u srcu arktičkog čuda.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Ovaj hotel nazivaju „najopasnijim na svetu“

Pixabay

Kada razmišljate o hotelu uz more, verovatno zamišljate sunčane plaže, palme, zlatni pesak, bazen i ležaljke. Međutim, hotel Frying Pan koji neretko karakterišu kao „najopasniji na svetu“ nema ništa od toga.

Verovatno ne zamišljate ogromnu metalnu konstrukciju kilometrima od obale okruženu morskim psima i uzburkanim okeanom. Ako rezervišete sobu u hotelu Frying Pan, to je upravo ono što ćete dobiti.

Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi udaljen oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline. Izdiže se na 41 metar visine, a okačen je na četiri ogromna stuba koji su međusobno spojeni metalnim podupiračima.

Koja je zapravo svrha ove strukture postavljene usred okeana?

Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine da zaštiti brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribare, ali je istovremeno i mesto gde je zabeleženo 130 brodoloma u 14 godina.

Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao biti usred okeana, zbog čega više liči na naftnu platformu. Napredniji GPS je kasnije uzrokovao da više ne postoji potreba za prvobitnu namenu.

Nakon toga se toranj koristio kao platforma za posmatranje i proučavanje riba. 2010. godine platformu je kupio Ričard Nil iz Oklahome, koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno mesto za boravak ljudi.

Može se sa sigurnošću reći da ovo nije luksuzno iskustvo sa pet zvezdica, ali svakako može ponuditi pravu avanturu ako ste ljubitelj aktivnijeg odmora. Na platformi se nalazi heliodrom ili se možete podići na vrh iz čamca.

Takođe vas može spustiti natrag u vodu radi ronjenja na zaštićenom grebenu koji se nalazi ispod njega. Unutrašnji smeštaj nije luksuzan, ali ono što možete očekivati ​​je spektakularan pogled na more i neverovatne izlaske sunca.

Toranj sada ima osam spavaćih soba – pet spavaćih soba sa odvojenim krevetima i tri spavaće sobe sa bračnim krevetom.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu