Connect with us

Kultura

„Stripolis“ u Zrenjaninu od 14. septembra

Foto: Promo

Festival stripa „Stripolis“, taj originalni događaj koji je osmislio slikar Branko Đukić, zaljubljenik u crtanje i urednik istoimenog časopisa,  sa idejom da njegov grad bude centar stripa, biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina od 14. do 17. septembra.

Biće to četrnaesto okupljanje mnogobrojnih gostiju, izdavača među kojima su „Komiko“, System comics“, „Besna Kobila“, „Stalker“, „Forma B“, „Najkula“, strip crtača i posvećene publike.

Kao i prethodnih godina, izdavači će svoja najnovija strip izdanja prodavati po popularnim cenama, strip crtači će crtati za publiku, odabrana štamparija će raditi sito-štampu za posetioce na licu mesta, a biće tu i veliki izbor igračaka, kolekcionarskih figura i berza starih stripova kao i tradicionalni cosplay.

Kao i svake godine, u tri festivalska dana održaće se izložbe, okrugli stolovi, projekcije, radionice i razgovori sa poznatim autorima stripa.

Novi broj, petnaesti po redu, časopisa “Stripolis” koji izlazi uoči festivala, na preko 190 stranica predstaviće stripove legendarnog holandskog autora Te Tjong Kinga.

Otvaranje festivala je u četvrtak, 14. septembra, u 19 časova.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu