Connect with us

Politika region

Stefan Jovanović: „Država da ograniči marže velikim trgovinskim lancima, oporezuje ekstraprofit i smanji PDV na hranu“

Photo: Pexels

„Umesto toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi sve suprotno dok reklamira parizer koji je, nažalost, jedina dostupna hrana velikom broju građana. Vučić dodatno oporezuje građane povećanjem akciza, a onda taj novac ubacuje u kase trgovinskih lanaca da bi im nadoknadio smanjenje cene parizera“, rekao je Jovanović na sednici Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara.

Jovanović je naveo da je opštepoznato da je parizer namirnica puna štetnih materija i da ga neki nutricionisti nazivaju i „otrovom“, ali da „nutricionista“ Aleksandar Vučić tvrdi da je parizer „baš dobra hrana“, dok se istovremeno „prostački hvali na društvenim mrežama kako jede najbolje svetske specijalitete“.

„Pravi zazubice narodu, a onda mu se smeje u lice ubeđivanjem da jede parizer, jer je ’baš dobar’“, rekao je Jovanović.

Jovanović je povodom pregovora Beograda i Prištine u Briselu rekao da je skupa „Dior“ torbica Vučićeve savetnice za medije Suzane Vasiljević poslužila kao mamac da se pažnja dela javnosti skrene sa onoga što se na pregovorima dogodilo.

„A dogodilo se to da je Vučić pristao na sve, što je potvrdila i EU. U javnosti se pojavio plan koji je bio na stolu u Briselu i kojim je, između ostalog, predviđeno da Srbija više neće insistirati da se ’Kosovo’ predstavlja sa zvezdicom niti da se kao oznaka koristi ’1244’, kao i da se ’Kosovo’ više ne predstavlja preko UNMIK-a na regionalnim forumima, poput CEFTA“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je Vučić spreman da prihvati „apsolutno sve što mu stranci poture da bi opstao na vlasti, jer mu je vlast važnija od svega, pa i od našeg naroda i Kosova i Metohije“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Aleksandar Šapić: „Uskoro će se znati da li će izbori biti 17. decembra“

Photo: Unsplash

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će izbori u prestonici vrlo verovatno biti 17. decembra.

„Znaćete za par dana. Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra“, odgovorio je Šapić na pitanje novinarke N1 kada će podneti ostavku ukoliko izbori budu 17. decembra i da li će ići na neku drugu taktiku, poput kolektivne ostavke svih odbornika vlasti u glavnom gradu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući na RTS, da će parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

„Dobio sam pismo, evo zvanično. Morate da poštujete demokratiju i opozicione stranke, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Privhatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. decembra već, mogu da budu 17. decembra“, rekao je Vučić.

On je rekao da je 24. decembra katolički Badnji dan, te da ne mogu da budu održani tada.

„Mogu da budu 17. decembra. Ako žele mogu da budu i 23. decembra. Neka kažu kada žele. Biće zajedno parlamentarni, beogradski, pokrajinski i u još nekim opštinama. Mi znamo da su oni favoriti za izbore u Srbiji“, dodao je Vučić.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu