Connect with us

Zanimljivosti

Šta se dešava vašem telu ako mrzite svoj posao

Pixabay

Ako ne volite svoj posao ili ga čak i mrzite, to može prouzrokovati ne samo nezadovoljstvo na radnom mestu, već i dodatne fizičke i mentalne simptome, koji utiču na vaš život na druge načine, prenosi Novosti magazin. Evo kojih 7 stvari se mogu dogoditi, kada toliko mrzite svoj posao da doživljavate i fizičke probleme.

Mentalni umor

Nedostatak sna, zajedno sa dodatnim stresom, može učiniti da se vaš um oseća premorenim. Na isti način na koji možete iskusiti fizički umor, možete iskusiti i mentalni umor. Mentalni umor može biti potpuno iscrpljujući, i uzrokovati da osetite simptome slične izgaranju. Mentalni umor može otežati fokusiranje i produktivnost, jer se nikada ne osećate potpuno energično ili odmorno.

Glavobolja

Nezadovoljstvo na radnom mestu može dovesti do glavobolje, čak i do migrene. To su tenzijske glavobolje, koje nastaju kada se vaše telo stegne i utiče na dotok krvi u mozak. Može ih pokrenuti stres izazvan nezadovoljstvom na radnom mestu.

Umorni ili bolni mišići

Kada ste nesrećni i osećate napetost, vaši mišići se nesvesno grče. Zgrčeni mišići mogu dovesti do drugih telesnih bolova, poput bolova u leđima, ramenima i drugih bolova u mišićima i zglobovima. Do toga dolazi kada se čovek nađe u stresnom okruženju u kojem je zaista teško da se opustite.

Nesanica

Ekstremni stres i nezadovoljstvo, mogu dovesti do gubitka sna. Možda će vam biti teško da opustite telo i um i da se naspavate kako biste se osećali odmorno. Nedostatak sna može doprineti i pojačati druge simptome povezane sa stresom, poput glavobolje i mentalnog umora.

Povećanje telesne težine

Ako niste zadovoljni svojim poslom, verovatno ćete primetiti povećanje telesne težine. Ovo može biti uzrokovano višestrukim faktorima. Prejedanje je uobičajeni mehanizam za suočavanje sa stresom kojim se pribegava kada ste nezadovoljni po pitanju karijere, i niste motivisani za vežbanje nakon iscrpljujućeg dana na poslu.

Oslabljeni imuni sistem

Oslabljeni imunološki sistem može dovesti do lakog razbolevanja. Ne samo da ste skloniji zarazi virusima poput prehlade, upale grla, gripa, stres i nezadovoljstvo mogu dovesti do toga da nečije telo zahteva duži period oporavka, nego što je uobičajeno za ove viruse.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Kako da usavršite veštinu parkiranja

Pixabay

Da li je paralelno parkiranje jedna od vaših noćnih mora? Da li više volite da proverite desetak mogućih mesta pre nego što pokušate da se ugurate u mali prostor? Lakše je nego što mislite!

Moderni automobili nude niz asistencija, uključujući one koje mogu više ili manje da se autonomno parkiraju u slobodnom prostoru – bilo perpendikularno (okomito) ili paralelno, vozeći napred ili unazad. A može se i automatski manevrisati automobilom spolja. Većina današnjih automobila ima senzore za parkiranje ili čak kameru – oni olakšavaju parkiranje, ali vozač ipak mora sam da izvršiti manevar.

Paralelno parkiranje

– Kako da znam da li je prazno mesto dovoljno veliko za moj automobil? Dužina automobila + nekoliko desetina centimetara sa svake strane bi trebalo da je dovoljno.

– Zaustavite se na udaljenosti od oko jednog metra od automobila parkiranog iza praznog mesta u smeru vožnje. Ako se radi o automobilu iste veličine, zaustavite se tako da spoljašnji retrovizori budu u liniji. Ako su dužine automobila različite, poravnajte zadnje branike.

– Okrenite volan do kraja kako bi se zadnji deo pomerao prema ivičnjaku i krenite unazad.

– Kada je vaš automobil pod uglom od približno 45 stepeni u odnosu na ivičnjak, ispravite točkove i nastavite da vozite unazad.

– Kada je A-stub vašeg automobila sa strane ivičnjaka u ravnini sa zadnjim delom zaustavljenog automobila, okrenite volan do kraja ka suprotnoj strani.

– Vozite glatko do parking mesta, pazite da su vam točkovi okrenuti ravno napred i postavite automobil u sredinu mesta. Ovde senzori za parkiranje ili kamera mogu biti od velike pomoći – vozaču daju tačnu sliku o tome koliko je udaljen od automobila ispred i iza i koliko prostora još može da koristi pre nego što dođe do nenamernog kontakta branik o branik.

SAVET: Kada izvodite paralelno parkiranje, uvek se parkirajte unazad. Ne preporučujemo vožnju unapred u prostor – moguće je da ćete morati da se prednjim točkovima postavite na trotoar (ivičnjak), a to može da ošteti vaš automobil ili ugrozi pešake.

Perpendikularno parkiranje

Napred – s prednjim delom automobila okrenutim prema ivičnjaku, zidu ili drugom parkiranom automobilu

– Postavite svoj automobil tako da između njega i reda parkiranih automobila bude najmanje jedna širina automobila.

– Okrenite volan do kraja kako bi se automobil okrenuo u odgovarajućem smeru.

– Pazite na prednji deo vašeg automobila na spoljašnjoj strani krivine kako ne biste ogrebali automobil pored sebe. Ovde su od koristi sistemi asistencije poput parking senzora ili kamera.

– Na vreme ispravite točkove.

– Ako je potrebno, ne oklevajte da stanete, prilagodite volan, malo se odmaknete i ponovo skrenete u prostor.

Vožnja unazad – sa zadnjim delom automobila okrenutim prema ivičnjaku, zidu ili drugom parkiranom automobilu

– Zaustavite se otprilike jedan metar od parkiranih automobila tako da zadnji deo vašeg automobila bude u ravnini sa bližom stranom parkiranog automobila (tj. u ravnini sa stranom automobila okrenutom prema slobodnom mestu na koje želite da uđete).

– Okrenite volan do kraja kako bi točkovi okrenuli automobil u odgovarajućem smeru.

– Stalno proveravajte bočne retrovizore, prvo jedan pa drugi.

– Kada vaš automobil bude paralelan sa ostalim, ponovo poravnajte točkove.

– Krećite se unazad dok ne dođete u željeni položaj.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu