Povežite se sa nama

Turizam

Srbima za Albaniju ne treba ni PCR, a ni pasoš

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Građanima Srbije je omogućen ulazak u Albaniju bez PCR testa, a zahvaljujući „Mini Šengenu“ ne treba ni pasoš.

Albanija ima čisto more, lepe plaže, jeftina je, a što je važno, za razliku od Grčke, u koju se najvise išlo, za građane Srbije nije potreban negativan PCR, kao ni bilo koji drugi test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Nekoliko ljudi govore svoje utiske, koji pakuju kofere i spremaju automobile za more. „Prošle godine, prvi put, na nagovor prijatelja, bio sam, sa porodicom na letovanju u Albaniji, prokrstario obalom, bio u Ksamili, Sarandi, Valoni, Draču i još nekim manje poznatim mestim. Svuda mi je bilo lepo, a domaće stanoviništvo ljubazno, a na automobilu sam imao registraciju Srbije“, rekao je Ivan Dimitrijević iz Jagodine.

Čuo sam, da ove godine, zahvaljujući „Mini Šengenu“ ne treba ni pasoš, može samo sa ličnom kartom, dodao je on.

Dimitrijević ocenjuje da su „Srbi pomalo zasićeni Grčke, znaju sve o njoj, čini mi se više nego o Srbiji i traže nešto novo“.

Ono što je potrebno znati je za odlazak u Grčku obavezan PCR, koji je 80 evra.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Grčka menja pravila za ulazak

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Državljani zemalja sa takozvane zelene liste u Grčku će moći da uđu sa negativnim antigenskim testom, rekao je na konferenciji za novinare zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalijas.

Deca do 12 godina starosti koja dolaze iz zemalja sa zelene liste moći će da uđu u Grčku bez negativnog PCR testa na korona virus.

Srbija i Grčka potpisale su proletos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani vakcinama protiv korona virusa dostupnim u našoj zemlji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin.

Neophodno je da imaju povrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdatu od nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), podsećaju na sajtu Ministarstva spoljjnih poslova Srbije.

Ako niste vakcinisani, potreban vam je negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a ako ste preboleli koronu, potrebna vam je potvrda da ste bolovali od 2 meseca do 9 meseci pre dolaska.

Grci su zadržali pravo da putnike na graničnom prelazu nasumično testiraju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan, obavezna je kućna izolacija 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od grčkih nadležnih organa o trošku grčke države.

Podsetimo, granice su se za turiste otvorile 16. maja, a pre toga prelaz Evzoni je bio otvoren samo za one sa grčkim pasošem, javio je reporter Bratislav Ilić.

Spisak uslova za ulazak građana Srbije u Grčku:

1) Popunjen formular PLF

Ovaj formular možete naći na stranici travel.gov.gr

2) Dokaz o imunizaciji

Ova potvrda može biti u formi potvrde o vakcinaciji bilo kojom vakcinom koja se daje u Srbiji pri čemu poslednja doza mora biti primljena najmanje 14 dana pre dolaska.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu