Connect with us

Poslovanje

Srbijagas i DEPA sklopili Memorandum o razumevanju

Photo: Unsplash

Kako se navodi, cilj ovog Memoranduma je jačanje saradnje i postizanje sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tržištima dve zemlje.

Tim dokumentom utvrđuju se okviri za buduću saradnju ove dve kompanije u oblasti snabdevanja, odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti, naveli su iz Srbijagasa.

Memorandum su potpisali generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i generalni direktor grčke kompanije „DEPA“ Konstantinos Ksifaras.

DEPA je kompanija u većinskom vlasništvu države Grčke i uvoznik je prirodnog gasa u gasovitom i u tečnom stanju u grčki gasovodni sistem, uključujući i LNG terminal.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslovanje

CBK: „Izvoz Kosova u septembru pao za 7,2 %, trgovinski deficit veći za 4,8 %“

Photo: Unsplash

Centralna banka Kosova (CBK) je objavila da je izvoz sa Kosova u septembru ove godine bio za 7,2 % manji u odnosu na isti period lane i da je iznosio 645,5 miliona evra.

CBK je navela da je „izvoz za ovaj period opao za 7,2 % i iznosio je 645,5 miliona evra“, ta da je, kako je objavila, „695,5 miliona evra bio do septembra 2022. godine“.

„U međuvremenu, uvoz robe je zabeležio blagi rast od 2,6 %, dostigavši vrednost od 3,93 milijarde evra, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 3,83 milijarde evra”, dodala je CBK.

Do septembra ove godine je trgovinski deficit bio 3,29 milijardi evra što je za 4,8 % više nego 2022.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu