Connect with us

Društvo

Sastali se Patrijarh Porfirije i Predsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović – potpisan Temeljni ugovor između SPC i Vlade Crne Gore

Foto: Printscreen Instagram / porfirije_patrijarh

Patrijarh Porfirije: „Danas sam u vili Gorica u Podgorici sa Predsednikom vlade Crne Gore gospodinom dr Dritanom Abazovićem potpisao Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) i Vlade Crne Gore.

Ugovor je potpisan u prisustvu članova Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve Visokopreosvešćenog Mitropolita crnogorsko – primorskog g. Joanikija, Preosvećene gospode Episkopa sremskog Vasilisa, zvorničko – tuzlanskog Fotija i Episkopa koji imaju kanonsku jurisdikciju na teritoriji Crne Gore mileševskog Atanacija, budimljansko – nikšićkog Metodija i zahumsko – hercegovačkog Dimitrija, kao i sekretara Svetog Arhijereskog Sinoda Arhimandrita Nektarija.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i članovi Vlade Crne Gore.

Slava Bogu!“

(Instagram porfirije_patrijarh)

I.T.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Aktuelno

Nestao Radomir iz okolina Kraljeva: Nema ga već 20 dana, otišao bez novčanika i telefona

Printskrin

Na teritoriji Gokčanice, u zaseoku Predole, kod Kraljeva nestao je Radomir Rade Pandrc (66) sa prebivalištem u Ribnici.

Rade je, kažu u njegovom kraju, poslednji put viđen još 11. septembra. Ostavio je otvorene prozore na svojoj kući u zaseoku Predole, sve lične stvari, novčanik, telefon, garderobu. Njegov nestanak prvi je primetio Radoje Luković, koji je i prijavio nestanak.

Rade Pandrc je živeo sam. Već danima na društvenim mrežama dele se apeli da se svi koji imaju bilo kakvu informaciju o njemu – jave najbližoj policijskoj stanici, ali – čini se da, za sada, pomaka u istrazi nema.

– Da li je moguće da, kao društvo, ne možemo da organizujemo potragu da se pretraži svaki pedalj ovog terena? On jeste, neprsitupačan, ali – angažovanje većeg broja ljudi, češljanje terena više ljudi, uključivanje planinara i gorske službe spasavanja, možda će dati bar neki trag šta god da se u slučaju nestanka ovog čoveka desilo – kažu oni koji su ga poznavali i žele da saznaju šta se sa nestalim Radom Pandrcem dogodilo.

Ispod objave o njegovom nestanku, u komentarima se navodi da će se potraga za nestalim Radomirom obaviti 3. oktobra sa polaskom iz mesta Ušće, u 8 h, u organizaciji MUP-a. Kako se navodi, poželjan je veći broj ljudi, a potpisana je porodica nestalog Radeta.

Policija je pozvala građane da svaku informaciju o njemu prijave policijskoj stanici u Ušću na telefon 036/ 5430192.

 

 

(SD/b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu