Connect with us

Crna Gora

Saopštenje sa sjednice Predsjedništva SNP CG

Socijalistička narodna partija žali zbog odluke da se u Beranama formira slaba i nestabilna vlast koju će činiti grupacije i pojedinci koji jedni o drugima misle sve najgore i koji nijesu sposobni da upravljaju u korist građana Berana. Dovoljno je poređati iskustva zajedničkog rada novih konstituenata vlasti u Beranama i u drugim opštinama, pa vidjeti da su oni jedni sa drugima kao rogovi u vreći i da njihov dogovor u Beranama neće izaći na dobro.
DF i Demokrate su za manje od godinu i po dana u Budvi upropastili ubjedljivu pobjedu nad DPS-om i sada se tamo mora ići na prijevremene izbore. Ne bi li kako tako sačuvali svoje funkcije u Kotoru, Demokrate su u toj opštini kupili dvojicu odbornika DPS-a. Da bi danas u Beranama napravili koaliciju sa Zdravkom Krivokapićem, koga su svi već zaboravili, koji nam je prokockao veliki reformski momenat koji je nastao velikom avgustovskom pobjedom 2020. godine i o kojem ni jedan od novih Zdravkovih partnera nema jednu lijepu riječ da kaže.
Da stvar bude potpuno apsurdna, svi oni kao u svoga vođu u Beranama, gledaju Marka Milačića koji je svoju stranku potpuno uništio i prije nego što je dobila pravu priliku da se razvije. I samo je jedna ideja koja ih je u Beranama integrisala – to je želja da se napakosti SNP-u koji je, da se podsjetimo toga, prvom velikom pobjedom nad DPS-om na izborima 2014. godine upravo u Beranama i najavio procese koji će voditi ka razvlašćivanju DPS-a u cijeloj Crnoj Gori.
Građane podsjećamo da je, uprkos neviđenim napadima i linču kojem smo bili izloženi, na izborima u Beranama SNP osvojio više mandata nego na izborima prije četiri godine i da su građani Berana time pokazali i da smo dobro upravljali opštinom u prethodna dva mandata i da je naša odluka da učestvujemo u formiranju manjinske vlade bila dobra odluka.
Svi relevantni politički subjekti dobro znaju da je SNP politički saveznik koji iznad svega drži do časti, poštenja i korektnog odnosa i da se dosledno držimo dogovora koje postignemo sa našim partnerima. Uvijek smo radili tako da našim saveznicima pomognemo i da ih podržimo ili barem da ih ni jednim svojim postupkom ne oštetimo ili da im ne stvorimo bilo kakvu prepreku u njihovom djelovanju.
Zato jučerašnje formiranje vlasti u Beranama smatramo prevarom građana Berana i iznevjeravanjem onih osnovnih demokratskih i ljudskih načela na kojima treba da počiva bavljenje javnim poslovima u jednoj zajednici i odnos prema savezništvu u politici. Na sve ovo odgovorićemo kako i priliči – prema akterima ovog avanturističkog čina u Beranama striktno ćemo se držati principa reciprociteta kako u opštinama,  tako i na državnom nivou.
Nadležni stranački organi SNP-a sastaće se iduće sedmice i odlučiti o konkretnim mjerama i potezima koje ćemo shodno novim okolnostima preduzeti. Čuvajući sve one ideale i principe zbog kojih je SNP poštovan u politici u Crnoj Gori, nastavićemo da se borimo za politiku koja će počivati na časti i čestitosti i koja će naše društvo i državu da usmjerava naprijed. A orbitu Marka Milačića prepuštamo DF-u, Zdravku i Zdravkovim juniorima.

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu