Connect with us

Crna Gora

Čestitka ministra zdravlja i potpredsjednika SNP CG Dragoslava Šćekića povodom 13. jula

Svim građankama i građanima Crne Gore čestitam 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti.

Trinaesti jul je dan koji objedinjuje dvije najslavnije tradicije naroda Crne Gore,  a to je borba za slobodu i suverenost i borba protiv fašizma. Jedan je od datuma koji zaslužuje posebno poštovanje, dan za koji možemo slobodno reći da je jedan od najsvetijih u istoriji Crne Gore.

Ovaj praznik ostaje u pamćenjima svih nas, koji volimo Crnu Goru kao datum za koji se vežu momenti nastanka i vjekovnog postojanja i bitisanja svijetlog crnogorskog imena.

Na čuvenom Berlinskom kongresu, 13. jula 1878. godine, naša Crna Gora dobila je priznanje kao suvereno priznata država. Taj isti datum – 1941. godine označio je i poziv na opštenarodni ustanak. Ideja antifašizma je zaživjela i na ovim prostorima, uz jasnu poruku da slobodarski duh stanovnika ovih krajeva neće trpjeti fašističku čizmu i teror.

Mir, demokratija, multietnički i vjerski sklad, napredak Crne Gore kao države slobode i demokratije, tolerancije različitosti i unutrašnjeg razumijevanja, ravnopravno građansko društvo, bolji i ljepši život svih građana moraju ostati u svim našim prioritetima. Samo uz poštovanje tih i takvih vrijednosti, uz podsjećanje na 13. jul i činjenicu da nam je on i donio sve savremene tekovine, svim građanima Crne Gore čestitam ovaj svijetli datum.

Crna Gora

Tragedija na crnogorskom primorju: Utopila se žena iz Srbije

Pixabay

Državljanka Srbije Lj. Š. (87) udavila se u moru u Bečićima, pišu Vijesti.

 

Kako javlja ovaj medij, beživotno telo je izvučeno iz vode, a pretpostavlja se da je starici pozlilo dok je plivala.

„Vijestima“ je potvrđeno da su na licu mesta policijski inspektori CB Budva i ekipa Hitne pomoći.

 

 

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu