Connect with us

Politika

Šaip Kamberi: „Rešenje za ZSO treba tražiti u okviru onoga što Ustav Kosova dozvoljava“

Photo: Unsplash

Poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je da rešenje za Zajednicu srpskih opština (ZSO) treba tražiti u okviru onoga što Ustav Kosova dozvoljava i dodao da svako pravo, koje dobiju Srbi na Kosovu treba da imaju i Albanci u Srbiji.

Nikada ne može da se dozvoli izgradnja viših standarda od onih koje Evropska unija ima za manjine i nedopustivo je da takvi standardi jedino važe za zajednicu na Zapadnom Balkanu, rekao je Kamberi.

On je ocenio da je potreban reciprocitet i da svako pravo za Srbe treba da bude u simetriji sa pravima albanske zajednici u Preševskoj dolini.

Što se tiče hrvatskog modela za nacionalne manjine, na koji se kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao u Briselu, Kamberi je izjavio da će Srbija do kraja insistirati da izvuče nešto više od onoga što je urađeno u Hrvatskoj.

Prema Kamberijevim rečima, Srbija želi da ima trajne mehanizme kojima može da kontroliše stabilnost na Kosovu.

Rešenje treba tražiti samo u okviru Ustava i da principi za manjine ne budu posebni za Srbe, izjavio je Kamberi, navodi Kosovo onlajn.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu