Connect with us

Kultura

Rulja Inc, Kamikaze i Kalibar u nedelju u klubu Fest

Foto: Promo

U nedelju, 6. novembra od 20 sati u klubu Fest u Zemunu će nastupiti bendovi Rulja Inc., Kamikaze i Kalibar.

Rulja Inc. je rokenrol bend nastao u Lazarevcu 2018. godine i od samog početka bio je okrenut isključivo autorskom radu. Nastao je pod uticajem kultnih bendova sa ovih prostora (poput Partibrejkersa, Bjesova, Block Out-a, Braće Left) kao i uzora van granica naše zemlje (Queens Of The Stone Age, Guns N Roses, Aerosmith, Led Zeppelin, Kyuss). Trenutnu postavu čine Ivan Simić (vokal, gitara), Marko Milutinović (gitara), Vuk Stojanović (bas) i Filip Todorčević (bubanj).

Jedan od uživo najenergičnijih novih rok bendova privukao je, i nastupom, ali i svojim autorskim pesmama, veliku pažnju domaće publike.

Svoj debi album „Ništa skriveno“ objavili su za diskografsku kuću Multimedia Music.

Bend Kamikaze osnovan je 8.10.2021. godine u Vršcu. Prvu postavu benda činili su FIlip (gitara), Munjas (bubnjevi), Kosta (bas) i Kriss (vokal). U februaru u bend dolazi Sale na mestu bas gitare, dok Kosta prelazi na ritam gitaru, i u toj postavi bend radi do danas. Od nastanka, bend se bavi autorskim radom, ali ponekad se ubaci i neki cover. Sviraju punk, sa malim primesama metala, čime publici daju brze pesme sa ponekim “tvrdim rifom”. Za tekstove je zadužen Kriss, muziku rade Kosta i FIlip, dok su aranžmani pesama zajednički. Prvi svirku održali su 14.05.2022. godine na “Čadjavoj gitarijadi” u Vršcu. U daljem planu benda je što veći broj svirki, kako bi se predstavili široj publici, rad na novim autorskim pesmama, kao i snimanje već uradjenih pesama u studiju.

Kalibar je petočlani bend, nastao početkom marta 2021. godine u Zemunu. Oformili su ga Andreja Rodić (gitara) i Nikola Petrović (ritam gitara), a kasnije su se pridružili i Nenad Miletić (vokal), Mihailo Jovičić (bubanj) i Tamara Panić (bas).

Bend je potpisao za francusku izdavačku kuću „Bitume“ i trenuntno radi na albumu. Iza sebe ima dva singla: „Kazna“ i „Drugi avgust“ a na ovoj svirci će predstaviti i novi materijal.

Ulaz je 300 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Narodno pozorište otvorilo novu sezonu

Foto: Pixabay

Narodno pozorište u Beogradu otvorilo je novu sezonu baletom „Labudovo jezero“ na velikoj sceni.

Publika na sceni „Raša Plaović“ imala je priliku da vidi nagrađivanu predstavu „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“.

U „Labudovom jezeru“ Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, u glavnim ulogama nastupili su Tatjana Tatić i Jovica Begojev, a učestvovao je ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića.

Kostimograf i scenograf je bio italijanski modni kreator Renato Balestra (1924–2022), koji je, kako su naveli iz Narodnog pozorišta, „uneo čitav spektar boja zahvaljujući kojima magična baletska priča vizuelno izgleda kao u nekoj bajci, bez osvrtanja na istorijski trenutak“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu