Recept: Američke palačinke
Američke palačinke su slične onima koje mi jedemo, a opet malo drugačije, sem što su manje i deblje, vazdušastije su, kremastije i veoma ukusne. Obično se prelivaju javorovim sirupom.
Ako ih do sada niste pravili, evo prilike da isprobate ovaj recept za američke palačinke koje se veoma lako i brzo prave.
Skoro uvek ispadnu dobro bez brige da li se lepe za tiganj ili ne.
Američke palačinke možete obogatiti raznim ukusima, džemom od malina, preliti javorovim sirupom, medom, malteksom, dodati nutelu, pa sve to uz dodatak svežeg voća.
Šta je sve potrebno:
- 4 jajeta
- 300 g brašna
- 50 grama šećera
- 180 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 50 g putera
- nekoliko kapi ekstrakta vanile
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- malteks
- 200 g miks šumskog voća
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme:
- Jaja umutiti odvojeno. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati mleko, jogurt, vanilu, a potom i rastopljeni puter. Nakon toga dodati brašno, so, prašak za pecivo.
- Belanca umutiti, pa ih polako sjediniti sa žumancima.
- Palačinke peći na puteru ili ulju sa svake strane.
- Slagati jednu preko druge, preliti sa dve kašike malteksa i na vrh poređati voće.
- Na kraju ukrasiti šećerom u prahu.