Connect with us

Kultura

„Ravanelius“, festival muzičke izuzetnosti u Ćupriji

Foto: Promo

Drugi po redu festival muzičke izuzetnosti „Ravanelius“ biće održan u Ćupriji od 16. do 18. jula u organizaciji Ustanove kulture „Ćuprija“ i Škole za muzičke talente, a pod pokroviteljstvom Opštine Ćuprija.

Namera organizatora festivala „Ravanelius“ je da se klasična muzika predstavi na jedan savremen način, promoviše rad Škole za muzičke talente, ali i da Ćuprija na nekoliko dana postane „prestonica“ kulture i umetnosti, grad u koji posetioci dolaze da muzikom oplemene dušu i podele pozitivnu energiju.

Osmišljen kao spektakularni trodnevni festival, „Ravanelius“ u Ćupriju uvodi novi kulturni sadržaj i skreće pažnju na renomirane muzičke umetnike i ansamble.

Pored večernjih koncerata, festival posebnu pažnju posvećuje kreativnim muzičkim radionicama za decu školskog i predškolskog uzrasta, kao i panelima i stručnim predavanjima na kojima će govoriti eminentni teoretičari kulture.

„Ravanelius“ otvara Simfonijski orkestar „Simfonijeta“ iz Sofije i Džez formacija „Sofija“, uz solistkinju Ralicu Petkovu i pod dirigentskom palicom čuvenog Svilena Simeonova, a zatvara nastup Stefana Milenkovića i Kamerate akademike.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu