Connect with us

Kultura

„Radovan Treći“ Dušana Kovačevića odigran u Zvezdara teatru

Foto: Pixabay

Pola veka posle prve premijere, sa Zoranom Radmilovićem u naslovnoj ulozi i njegovih bravura koje su ušle u pozorišnu istoriju, „Radovan Treći“, jedno od najizvođenijih dela Dušana Kovačevića gledamo u novoj verziji, u režiji Vita Taufera.

Beogradska premijera „Bolne komedije o samoizdaji“, kako stoji u podnaslovu „Radovana Trećeg“, zakazana odigrana je juče u Zvezdara teatru.

Predstava je urađena u koprodukciji Somborskog narodnog pozorišta i ovogodišnjeg festivala Grad teatar Budva, gde je s velikim uspehom imala i prvu premijeru.

Dramaturg je Vesna Radovanović, a antologijske Kovačevićeve likove sada igraju Ninoslav Đorđević, Biljana Keskenović, Srđan Aleksić, Danica Grubački, Nemanja Bakić, Marija Maša Labudović.

Tu su i Lazar Nikolić, Pavle Popović, Dejan Pletikosić, Vladimir Broćilović, Stefan Varga, Dejan Vuković, Andrej Todorović.

Scenografiju potpisuje Lazar Bodroža, kostime Biljana Grgur, muziku kompozitori Robert Pešut – Magnifico i Aleksander Pešut – Schatz!, a scenski govor dr Dejan Sredojević.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Poštin nagradni konkurs „Pismo Božić Bati“ do 20. decembra

Foto: Promo

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati“ održava se treću godinu zaredom, i traje do 20. decembra, do kada je moguće poslati radove.

Na ovogodišnjem konkursu, mogu učestvovati mališani do 12 godina iz svih krajeva Srbije, a koje Pošta Srbije poziva da u susret najlepšem prazničnom dobu godine, opišu, nacrtaju ili naslikaju kako doživljavaju praznične radosti na temu Božićna bajka.

Za učešće na konkursu mogu se prijaviti literarni i likovni radovi, bez ograničenja u tehnici izvođenja i broju poslatih radova.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu