Connect with us

Ostali Sportovi

Proglašeni najbolji srpski strelci u 2022. godini

ARUNOVIĆKA, MIKEC, KOVAČEVIĆ I VUKOJEVIĆKA MEĐU PRVIH 10 U SVETU

Streljački savez Srbije se od vrlo uspešne 2022.godine oprostio tradicionalnom svečanošću na kojoj su dodeljena priznanja najboljim strelcima, trenerima i klubovima u minuloj sezoni. Ceremonija je održana u Klubu “Petica” na Adi Ciganliji.

Priznanje za najboljeg strelca u 2022. godini je dobio Damir Mikec. Najbolja takmičarka je Zorana Arunović. Goran Mikec je nagrađen peharom za najboljeg trenera. Prvo mesto na rang listi klubova osvojio je “Čika Mata”. Sva četiri priznanja ne menjaju vlasnike, jer isti laureati su bili najuspešniji i u 2021.

Čak četvoro naših strelaca su godinu završili među prvih deset – Damir Mikec na prvom mestu za vazdušni pištolj, Zorana Arunović na drugom istim orujem.Teodora Vukojević je zauzela sedmu poziciju među takmičarkama vazdušnom puškom, a Lazar Kovačević desetu, takođe vazdušnom puškom.

Najuspešniji ženski strelac Srbije za 2022:: Zorana Arunović (Olimpik 011)
Najuspešniji muški strelac Srbije za 2022: Damir Mikec (Policjac)
Najuspešniji trener: Goran Mikec (Policajac)
Rang lista klubova: 1. „Čika Mata“, Kragujevac, 2. Policajac, Beograd, 3. Olimpik 011
Beograd, 4. Novi Sad 1790, 5. Akademac, Beograd, 6. Pančevo 1813, 7. Partizan, Beograd, 8.
Jedinstvo, Stara Pazova, 9. Jagodina 92, 10. „Dragan Jevtić Škepo“, Gornji Milanovac…

Najbolji strelci po oružju i kategorijama
Puška
Seniori: Lazar Kovačević (Jagodina 92); Seniorke: Teodora Vukojević („Čika Mata“); Juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“); Juniorke: Aleksandra Havran (Jedinstvo); Mlađi juniori: Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813); Mlađe juniorke: Elena Stevanović (Kolubara); Kadeti: David Aćimović („Dragan Jevtić Škepo“); Kadetkinje: Iva Rakonjac (Pančevo 1813); Pioniri: Borivoj Spasić (Mladost); Pionirke: Angelina Mladenović i Marija Nešić (obe Topličanin 1887)
Pištolj
Seniori: Damir Mikec (Policajac); Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011); Juniori: Luka Milošević (Akademac); Juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće); Mlađi juniori: Filip Kostić i Aleksa Nikolić (obojica Smederevo); Mlađe juniorke: Eleonora Radulović („Dragan Jevtić Škepo“); Kadeti: Marko Ninković (Pančevo 1813); Kadetkinje: Olga Stojanović („Aleksa Dejović“); Pioniri: Veljko Mitrović („Aleksa Dejović“); Pionirke: Olga Stojanović („Aleksa Dejović“).

FOTO – STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Beograd dobio SP u odbojci za srednjoškolce

GLAVNA PREDNOST NAŠEG GRADA ISKUSTVO I DOBRA ORGANIZACIJA

Lepe vesti stižu iz Brisela, gde su održani sastanci Izvršnog odbora Svetske školske sportske federacije (ISF).

Jedna od tema bila je organizacija Svetskog prvenstva za srednjoškolce (dečaci i devojčice) za 2024.

Srpska delegacija je predstavila svoj projekat organizacije SP 2024. u Beogradu, posle čega su još dve države koje su želele da se kandiduju odustale.

-Naša glavna snaga su sjajno organizovani prethodni događaji u Beogradu. Kao član Izvršnog odbora istakao sam da glavni grad Srbije ima sjajnu infrastrukturu za velika sportska takmičenja, od dvorana do smeštajnih kapaciteta. Pričao sam i o velikoj podršci celokupnom sportu od strane predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. A svi znaju da smo bili sjajni domaćini 2016. godine kada smo organizovali Svetsko prvenstvo, takođe u odbojci. Dobili smo podršku svih članova borda i sada nam predstoje sastanci u Ministarstvu sporta i dobijanje saglasnosti za organizaciju takmičenja od strane Grada Beograda, OKS i SSS – istakao je Željko Tanasković.

Treba reći da je Srbija u ženskoj konkurenciji osvojila medalje na SP za srednjoškolce 2022. u Brazilu (Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove), 2018. u Češkoj (Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove) i 2016. u Srbiji (Sportska Gimnazija iz Beograda).

Beograd će na jesen (od 08. do 17. oktobra) biti domaćin Svetskog prvenstva u futsalu u konkurenciji srednjoškolaca, a organizator događaja je Savez za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva sporta i grada Beograda. Kako nas je obavestio Boris Tomić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, ova takmičenja uz utakmice imaju i “Veče nacija”, koje podrazumeva organizovano predstavljanja država učesnika, gde je jedan dan posebno odvojen da učesnici na javnim prostorima pokažu običaje svoje zemlje, predstave nacionalnu kuhinju, običaje i kulturu države iz koje dolaze.

FOTO – SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT SRBIJE
A.K.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu