Povežite se sa nama

OI2020

Pres konferencija srpskog tima

Objavljeno

on

VELIKO INTERESOVANJE MEDIJA

U najvećoj sali Glavnog medija centra u Tokiju održana je konferencija za novinare Olimpijskog tima Srbije. Ovo je bila najposećenija konferencija na kojoj je uživo i putem konferencijske video veze učestvovalo preko 200 novinara iz celog sveta.

U ime Olimpijskog tima Srbije javnosti su se obratili predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, šef misije Nataša Janković, Novak Đoković, Maja Ognjenović, Sonja Vasić i Filip Filipović.

Konferenciju je otvorila Nataša Janković, šef misije Olimpijskog tima Srbije u Tokiju i obavestila sve da naš tim na Igrama broji 86 sportista u 13 pojedinačnih i 3 ekipna sporta.

– Sportisti koji nas predstavljaju na Olimpijskim igrama je ono najbolje što naša zemlja ima. Uvek ih ističem kao narodne heroje. Institucija Olimpijskog komiteta Srbije ima tradiciju dugu 111 godina. Svi mi koji danas sedimo ovde i oni koji su u Olimpijskom selu naslednici smo velikih šampiona i velikih rezultata. Svi sportisti će se ovde boriti u svoje lično ime, u ime svojih porodica, u ime celog naroda. Ponoviću reči Filipa Filipovića od pre nekoliko dana: Dajte nam podršku i budite nam vetar u leđa. Šaljite samo pozitivnu energiju, a sve ostalo je na našim sportistima. Naši sportisti moraju biti svetli uzori našoj deci, to je najveća misija – istakao je predsednik OKS Maljković u svom obraćanju.

Novak Đoković je istakao da ima privilegiju da bude deo Olimpijskog tima Srbije i da je takmičenje na Olimpijskim igrama osećaj koji ništa ne može da zameni.

– Iskustvo sa Olimpijskih igara je nešto posebno. Osećaj da ste deo tima na Igrama je nešto što me inspiriše i da je mi mnogo samopouzdanja za moj nastup. Kao individualni sportista predstavljam svoju zemlju uvek, ali biti deo tima na najvećem svetskom sportskom događaju je nešto iznad svega. To vam daje krila i omogućava Vam da dostignete najveće visine. Fizički i psihički se osećam sjajno. Do sada sam imao najbolju sezonu u karijeri i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu i u Tokiju – rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

MVP nedavno završenog Evropskog prvenstva u ženskoj košarci Sonja Vasić rekla je da će dati sve od sebe da na najbolji način predstavlja Srbiju.

– Konačno smo u Tokiju. Nakon godinu dana čekanja. Zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije pripreme za dolazak na Igre i boravak u Olimpijskom selu su idealni i imamo sve uslove za dobar rezultat. Moji saigrači i ja ćemo u bazenu pokazati da smo spremni za sve što nas očekuje – rekao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović.

Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije ističe da neće biti problem igračicama Srbije što dugo nisu igrale zajedno zbog pandemije i da je ekipa spremna da napravi novi podvig.

– Uzbuđeni smo jer će takmičenje uskoro početi. Uvek je lepo biti u Olimpijskom selu i biti deo Tima Srbije – istakla je Maja Ognjenović.

Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslačica Jovana Arsić koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif. Nju 23. jula u jutarnjim časovima po japanskom vremenu očekuju kvalifikacije.

Foto OKS / pripremio Aleksandar Kovandžić

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

OI2020

Srbija dočekala šampione

Objavljeno

on

SJAJNA ATMOSFERA ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE

Srpski olimpijci koji su osvojili medalje na najvećem svetskom sportskom nadmetanju u Tokiju dočekani su sinoć u Beogradu. Na tradicionalnom mestu, balkonu Skupštine grada Beograda našli su se sportisti koji su obradovali naciju medaljama.

Hiljade građana okupili su se na platou ispred Starog Dvora i pesmom, skandiranjem i gromoglasnim aplauzom pozdravili su osvajače olimpijskih medalja i njihove trenere, kao i članove Misije OKS. Na balkon su prvi izašli osvajači bronzanih medalja, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, Zurab Datunašvili, basketaši 3×3 i odbojkašice. Nakon njih publika je pozdravila Damira Mikeca, osvajača srebrne medalje, kao i Milicu Mandić, Jovanu Preković i vaterpoliste Srbije, osvajače zlatne olimpijske medalje.

– Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Želim da pozdravim svoje Aranđelovčane koji me čekaju sada i da vam kažem da se snovi ostvaruju ako vredno radite i ako verujete svim srcem – rekla je Jovana Preković obraćajući se prisutnima sa balkona.

Zahvalnost publici i građanima Srbije iskazali su i Filip Filipović, Damir Mikec, Milica Mandić, a na srpskom je „Hvala vam, živela Srbija!“ izgovorio i Zurabi Datunašvili.

 

Foto OKS

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu